THE AFGHAN WHIGS (US)

Bandet gjorde det sylskarpt på 90-tallet, og opptil flere av platene har i dag klassikerstatus. De skapte i sin tid sin egen stil – en slags alternativrock med soulpreg, og ble kjent for å være ”det fantastiske livebandet med den karismatiske frontfiguren”, takket være Greg Dullis karakteristiske stemme og ”sigarett-image”. Men etter at albumet ”1965” ble utgitt i 1998, og en turné hvor de bl.a. spilte utsolgt konserter rundt hele verden.
Greg Dulli har siden Whigs ble oppløst gjort sine saker bra, og vi har virkelig satt pris på The Twilight Singers, de tre soloskivene, og sist men ikke minst, samarbeidet med kompis Mark Lanegan i fantastiske The Gutter Twins.
Dulli har med andre ord gjort ventetiden noe kortere med sine mange vellykede prosjekter de siste femten årene, men skal vi være dønn ærlige, så er det jo dette vi har ventet på – et gjenforent, sultent Afghan Whigs!
The Afghan Whigs la inn årene i 2001, og ser man bort ifra at de spilte inn to nye låter til best-of-skiva ”Unbreakable: A Retrospective 1990–2006”, var det stille helt fram til 2012. Da dro de ut på en særdeles vellykket og etterlengtet reunion-turné, hvor bl.a. Oslo og Øyafestivalen ble besøkt. Bandet spilte skjorta av de fleste og presse og publikum var i ekstase! VG trillet femmeren, og NRK P3 dro til med en sekser!
I 2014 kom albumetl ”Do To The Beast” (første album på 16 år, og det første på Sub Pop siden ”Congregation” i 1992) og bandet leverer virkelig varene. Noe femmere i VG, Dagbladet og Aftenposten vitner om!
Nå er bandet tilbake og 5. mai slipper de sitt nye album “In Spades” som bandet selv sier høres ut som “the missing link” mellom midtvestpunk som Hüsker Dü, psykedelisk soul fra The Temptations og hardrock fra Lynyrd Skynyrd. Det høres allerede ut som en nummer 1 hit.
Support for kvelden er fantastiske Ed Harcourt!
PS. Gjennom Ticketmaster Norge vil Bandet selge 50 VIP billetter som inkluderer en “soundcheck party”, Meet’n’greet med bandet og merch fra Afghan Whigs.

Legg til ekstern kalender…