VERNISSAGE : UNTERWANDERUNG

Velkommen til åpning 7. April Kl 18:00

Kunstnere: S6XTM_TI / Ignis Al Fata / Scehozaz Wakker / Elbe Lawrence / Dadiana Licciardi /Silenus Wirgo / Dr Mille / Frederic Henry / ChaXcusca / Mykolai Karmonski
Utstillingen er kuratert av Valerie Mazzanti.

Med en tverrfaglig produksjon som strekker seg over to århundrer vil utstillingen Unterwanderung vise frem ti distinkte kunstnerskap. Felles for disse kunstnerne er at arbeidet deres enten har blitt avvist av sine samtidige eller bevisst holdt skjult for publikum. Utstillingen undersøker det ytterliggående egenartede med et felles utgangspunkt – troen på de flytende grensene for kjønn, etnisitet og identitet – og en kollektiv forestilling om en kunstproduksjon som snakker på vegne av det ualminnelige. Fra den gåtefulle og teosofitilknyttede Frederic Henry, til den beryktede australske hackeren og aktivisten S6XTM_TI, ønske utstillingen å avdekke understrømninger av kunstnerisk produksjon gjennom de to siste århundrer.
I en hypermediert samtid, har en kunstnerisk tendens igjen gjort seg gjeldende – ideen om å bevisst trekke seg vekk fra betrakterens blikk.
Den anerkjente kuratoren Valerie Mazzanti har i hele sin karriere arbeidet med autodidaktiske kunstnere, Art Brut og Art Naive. Mazzanti mener at hennes kontekstualisering vil åpne opp for ettertanke, hvor lett definerte kategorier brytes opp. Arbeidene var aldri ment å hverken vises eller defineres innenfor en kunsthistorisk sammenheng – før nå.

Å vise verk av disse vidt forskjellige kunstnerskapene i en enkel utstilling har som mål å spørsmålsstille hvordan vi oppfatter kunst, historie og identitet.

Utstilling 7.april 18-21, deretter åpent lø/sø 8-9 april kl.12-16

Støttet av ENI og Compagnia di San’Antonio Foundation

Legg til ekstern kalender…