Boost - Technology and Equality in Music

Mellom den 19. og 21. juni braker det løs på Sentralen, i dét den internasjonale JMI-konferansen Boost – technology and equality in music inntar huset. Boost kommer til å samle musikere, teknologer, forskere og prosjektledere for å diskutere kjønnsbalanse og bruk av ny teknologi i musikklivet.

Noen smakebiter fra programmet:

(foto: Norges Musikkhøgskole)

Rune Rebne har tidligere jobbet for å rekruttere kvinnelige skihoppere. Nå tar han i bruk de samme teknikkene for å rekruttere kvinnelige komponister, gjennom å ha et eget komposisjonskurs for jenter på Norges Musikkhøgskole.

Åsa Johnsen fra Popkollo kommer for å fortelle om sitt program for å rekruttere flere kvinner og transpersoner til å bli musikkprodusenter. “Vem kan bli producent” er et program som ønsker å utfordre den eksisterende mannsdominerte strukturen i feltet, gjennom å fokusere på hvordan utvikling av tekniske ferdigheter kan være et verktøy for å arbeide kreativt med lyd.

(foto: Emil Kraugerud)
Jenny Berger Myhre kommer til å snakke fra sitt perspektiv som ung kvinnelig musiker som arbeider med teknologi i sin musikk. Myhre har studert musikkvitenskap og liveelektronikk, og har nettopp utgitt sin debutplate med komposisjoner basert på field recordings. Myhre driver også med lodding, bygging av modulærsynther, har organisert en festival OG jobber som fotograf.

Teenage Engineering kommer til å vise fram sine Pocket operators – mikrosynthesizere med drøssevis av muligheter!

Robert Franken, kommer til å snakke om sitt arbeid med digitalt lederskap og hvorfor kjønnsbalanse er noe som burde oppta begge kjønn.

I tillegg vil være panelsamtaler og debatter, workshoper og et eget showroom for ny teknologi!

Registrer deg til konferansen her.

Konferansen avsluttes den 21. juni med festligheter og konsert med 9 grader nord på Voksenåsen.

–-
Husk å melde dere på Facebook-eventet!

JM Norway | Jeuness Musicales International

Legg til ekstern kalender…