Torshovteatret: Nostalgi 2175

Apokalypsen er et faktum: Jordens gjennomsnittstemperatur holder 60 grader celsius. Vegetasjon tilhører fortiden, det samme gjør dyr og insekter. Det er skadelig å gå ute uten beskyttelsesdrakt. Menneskeheten reproduseres ved hjelp av kunstig befruktning – de få som føder barn på vanlig måte overlever ikke. Minnene om verden slik den så ut før finnes kun i en filmsamling på VHS.

I dette scenariet finner Pagona og Taschko hverandre – og det viser seg snart at Pagona er en av få kvinner igjen i verden som kan bære frem barn, men dette vil nesten garantert koste henne livet. Hun trosser alle råd og satser på å fullføre svangerskapet. Gjennom Pagonas inderlige håp midt i det håpløse – og hennes beretninger til sitt ufødte barn – reises spørsmålene: Kan kjærligheten overleve alt?

Nostalgi 2175 er skrevet av Anja Hilling, som regnes som en av de mest sentrale, tyske dramatikerne. Hillings tekst settes i scene av Jonas Corell Petersen, husregissør på Nationaltheatret. Med de bejublede forestillingene Vi tygger på tidens knokler (2015) og Øy (2016) har han vist seg som en særegen regissør – med et emosjonelt og filosoferende uttrykk.

Nostalgi 2175 er en kjærlighetshistorie etter klimakatastrofen. Et ekko fra fremtiden som peker tilbake på vår tid: Da verdens skjebne fremdeles lå i menneskehetens hender. Gjennom et sjeldent intimt lydbilde skapes en sterk nærhet til karakterene i den vakre, poetiske og brutale historien om Pagona og Taschko.

Med: Janne Heltberg, Herman Bernhoft, Sigurd Myhre og Håkon Ramstad.

Regissør: Jonas Corell Petersen. Lyddesigner og komponist: Gaute Tønder. Scenograf og kostymedesigner: Nia Damerell. Lys: Phillip Bøe Isaksen. Maskør: Ingunn Schumann Mosand. Dramaturg: Hege Randi Tørressen.

Nostalgi 2175 er en del av Sci-fi på Torshov.

Legg til ekstern kalender…