Oddnose festival 2017

Søndag 11. juni 2017 er det er fjerde året Oddnose festivalen – “festivalen for de med nese for særegen musikk” blir arrangert på Nesoddtangen utenfor Oslo. Oddnose festivalen inviterer norske og internasjonale musikere fra sjangre som ikke er så lett å definere, men der musikkens særegenhet, eksperimentalitet og individets eller bandets kunstneriske integritet er i fokus.
Det blir 9 konserter av høy kvalitet, I år kan du blandt annet høre atmosfæriske toner fra 100 japanske lekeinstrumenter – overraskende vakkert. Opplev elektronisk musikk, lys-lyd show fra USA, folkemusikk fra Skotland og Finland via Nesodden, eksperimentell rock-støy, jazz improvisasjon fra Englands Steve Beresford. Japansk styggvakker gitar og sang i indierock tradisjon Oslo dobbelvokal rockeband Outer Limit Lotus. Og Gorkem sen fra Tyrkia skal spille utenom-jordiske toner fra sitt selvlagde instrument – se og hør mer på vår facebook side. Nytt i år er at vi har invitert kunstnere til å delta med telt-intstallasjoner og utstilling inne i galleriet så dere får oppleve Oddnose med flere sanser…
Dette skjer på den vakre Jugendvillaen i strandkanten på Nesodde, du kan spise økologisk mat, barna dine kan fiske krabbe og løpe rundt iparken…

Konsertprogram Oddnose – festivalen 2017
(fordelt på to scener (en inne og en ute):

Steve Beresford (UK) & Ståle Liavik Solberg (NO)
Beresford har vert involvert i hundrevis av musikalske prosjekter, fra London på 60 tallet og frem til nå, han har spilt keyboard i pønkebandet «the Slits» reggae, jazz improviasjon, pop og fimmusikk for å nevne noen få. Han spiller med Solberg i trioen Three Babies. Solberg er anerkjent og etablert norsk trommis som arrangerer «Blow Out» konsert seriene i Oslo.

Gorkem Sen (TYRKIA)
Den Tyrkiske musikeren Gorkem Sen har utviklet et uvanlig instrument. Yaybahar er et rent akustisk instrument som produserer vibrasjoner som omdannes til lyd via trommer som sender lyden tilbake over springer som lager en stemningsfull reverbrerende ekko-liknende lyd. Resultatet er en hypnotiserende stemningsfull og rik lytteropplevelse.

ASUNA (JP)
Asuna Arashi har produsert sin unike leketøysbaserte musikk siden 1999, med prosjekter som "EACH ORGAN» og «100 Keyboards», nå er han på turne med 100 toys, der han lager et komplekst og presis oppbygget lydbilde- univers av droner, looper med innslag av pop.

MSHR (USA)
Er et kunstnerisk samarbeid mellom Birch Cooper og Brenna Murphy. De jobber i grenselandet mellom digital skulptur, med lys, analog elektronisk musikk, feedback systemer i et mørkt rom.

Anden enhet – Michael Mørkholt og Andreas Pallisgaard (DK)
Pallisgaard er en etablert elektronica musiker i Danmarks undergrunn musikk miljø. Involvert i prosjekter som: Oede Oe; Æmæx, Passive/Aggressive og Anden Enhed.

The Medium Necks (JP)
Sakiyo Tobitas solo prosjekt har eksistert siden siden 2004. Hun spiller gitar med electronica og vokal i indie rock tradisjon.

Sarah-Jane Summers & Juhani Silvola (Nesodden, UK og FIN)
Kritikerrost Norsk duo fra Skottland og Finland som spiller sjangeroverskridende akustisk folkemusikk med høy energi, stor virtuositet og telepatisk samspill.

Outer Limit Lotus (NO)
En konstant dobbel vokal, druknet i klang, skisserer paranoide marerittaktige hallusinasjoner fra en verden på vei nedover. Kald spaghettigitar blir akkopagnert av en kontrollert ustødig rytmeseksjon. Dette pakket inn i et larmende, nesten psykedelisk lydbilde er essensen av Outer Limit Lotus.

Epikurs Euforie (NO)
Epikurs Euforie er helt klart inspirert av rockens mer sjøsyke historie: Captain Beefheart, The Residents, Sonic Youth, New Zealands støypionerer Dead C, Dette er sært, smalt og støyende. “Entertaining you since 1996 – From adolecense to parenting”

DJ General Practitioner – (UK – Nesodden)
Greg Pope er en godt etablert samtidskunstner som jobber i grenseland mellom film og musikk han stiller ut i Norge og internasjonalt. (Kurator for The dream that kicks på Cinemateket mm)

DJ rabbitcloud (UK – Nesodden)
Damian Burgess DJ og musiker med ulike band prosjekter som- (Invisible bees fra 2008 London, The moist vaginas)

Legg til ekstern kalender…