The Black Angels (US)

Bandet, oppkalt etter Velvet Undergrounds klassiske «The Black Angel’s Death Song», fant sammen i 2004 og består av Alex Maas, Christian Bland, Kyle Hunt, Stephanie Bailey og Jake Garcia. 21. april slipper de sitt femte studioalbum «Death Song», produsert av Phil Ek (Built To Spill, Fleet Foxes, The Shins).
«Hvis du skal synge noe, kan det like så godt være noe viktig», sier vokalist og bassist Alex Maas om den nye plata. For selv om den er skrevet lenge før fjorårets giftige amerikanske valgkamp og usikkerheten den førte med seg, utgjør låtene et skremmende presist soundtrack til dagens splittende og angstfremkallende USA-klima.
«Death Song» er uten tvil bandets mest politiske plate siden debuten «Passover» kom i 2006. Den gang ble den kalt «årets mektigste plate» av NPR, og var ifølge Austin City Limits «en tidsmaskin til undergrunnens anti-etablissementslåter på slutten av 60-tallet». I tiåret som har gått, har The Black Angels sluppet en rekke kritikerroste plater og bygd opp en stor internasjonal fanbase. Billboard roste den voldsomme kraften i «Directions To See A Ghost» (2008), mens Rolling Stone begeistret meldte at den kombinerte de borende gitarende fra Velvet Undergrounds tidlige opptredener, raga-tilbøyelighetene på sene Fillmore-jams, og The 13th Floor Elevators syrete stamping. Bandet entret for første gang Billboards topp 100 med 2010-utgivelsen «Phosphene Dream», som BBC utropte til årets rockealbum, og fulgte i 2013 opp med «Indigo Meadow», som Mojo mente perfekt balanserte støy og melodi.
Ved siden av den solide diskografien, har bandets liveshow tatt musikken til nye og ekstatiske høyder. På scenen spiller de ifølge The New York Times «psykedelisk rock som om 60-tallet aldri tok slutt», og det har de gjort på turné med alt fra The Black Keys og Queens Of The Stone Age til Wolfmother. Vi gleder oss stort til å få oppleve det live på Parkteatret i september.

Legg til ekstern kalender…