Only Connect Kids: Kollasj

En musikkfestival for barn! På Sentralen lørdag 13. mai mellom 11:00 og 16:00 blir det festivaldag for alle familier som er interessert i musikk, vinyl, dans, klipp og lim og film.

Hva er en kollasj? Det er når et materiale blir kuttet fra sin opprinnelige kontekst og satt sammen til en ny helhet – et nytt bilde, en ny lyd, filmsnutt eller tekst. På denne festivalen kan barna utforske musikalske kollasjer i møte med monsterbasser, vinylhærverk, Disney-filmer og dirrende disco. Passer for alle barn i alderen 4-13 år.

Facebook-event

Billettkjøp

VERKKOLLASJ MED GIGABASSEN OCTOBASS
Marmorsalen kl. 12:00, 13:00, 14:00, 15:00.
Med Guro Moe, Nordic Voices, Kjell Tore Innervik, Ole-Henrik Moe, Kari Rønnekleiv.
Se og hør octobassen, verdens største kontrabass som er nesten fire meter høy. Guro S. Moe spiller på sitt enorme instrument i en akustisk kollasj sammen med Ole-Henrik Moe og Kari Rønnekleiv på strykeinstrumenter, samt vokalsekstetten Nordic Voices og slagverker Kjell Tore Innervik.


KNUSING OG MIKSING AV VINYLPLATER
Gymsalen kl. 12:30, 13:30, 14:30.
Med Lasse Marhaug.
Møt støymusiker Lasse Marhaug som eksperimenterer med vinylplater og platespillere. Han kapper og knuser vinylplatene fysisk og setter dem sammen på nytt, med teip og lim. Marhaug setter også sammen musikalske sjangre som egentlig ikke hører sammen til en ny sprelsk og morsom helhet.


LIVE VIDEOKOLLASJ
Forstanderskapssalen kl. 12:45, 13:45, 14:30.
Med People Like Us.
Her kan du se Harry Potter møte Peter Pan! Den britiske kunstneren Vicki Bennett er en pionér innen audiovisuell collage. Under kunstnernavnet People Like Us sampler hun originale opptak fra både eksperimentell og populærkulturell musikk, film og radio. Til festivalen har Bennett laget en kollasj av filmklipp hentet fra barne-og ungdomsfilmer. Musikken avspilles live av People Like Us.


DANSEGULV OG DJ-WORKSHOP
Hvelvet 11:00-15:30. DJ-workshop kl. 13:00, 14:00, 15:00.
Med DJ Selectah X.
DJ Selectah X (Andy Cross) mikser en collage av kjent og ukjent musikk. Barna kan slå seg løs på dansegulvet i Hvelvet. Kl. 13, 14 og 15 kan barna også lære noen triks og selv prøve seg som DJ.


LAG DIN EGEN KOLLASJ
Marmorsalen kl. 11:00-15:30.
Med Sara Tanderø.
I Marmorsalen er det åpen kollasj-workshop med kunstner Sara Tanderø. Alle barn er velkommen til å klippe og lime og lage fine og fargerike kollasjer.


Kollasj er et samarbeid mellom nyMusikk, Kulturtanken og Sentralen UNG. Støttet av Oslo kommune.

Only Connect Kids er barneversjonen av nyMusikks festival Only Connect 2017.

Legg til ekstern kalender…