Missa Brevis

Søndag 21. mai inviteres du til en sjelden musikkopplevelse du bør få med deg. Sofienbergkoret og Frogner kammerkor arrangerer felles konsert og vi har spennende og vakker kormusikk på programmet.
På konserten vil du få oppleve felles fremførelse av Missa Brevis av den ungarske komponisten Zoltán Kodály (1882-1967). Ved siden av Béla Bartók regnes han som den fremste blant ungarske komponister i det forrige århundret.

Som ung ble han særlig influert av Claude Debussys musikk, men orienterte seg også tidlig mot den rike ungarske folkemusikktradisjonen. Han sto sentralt i det ungarske musikkmiljøet og utviklet pedagogiske ideer som i dag er internasjonalt kjent og omtalt som Kodály-metoden.
Men Kodály huskes for mer enn sine komposisjoner og sin pedagogikk. Han var dypt engasjert i sin samtid, og under krigen gikk han aktivt inn for å hjelpe jøder som var truet av deportasjoner. Selv var han gift med en jøde. Det er tankevekkende at Missa brevis ble ferdigstilt i 1944, mens ekteparet Kodály lå i dekning i et kloster i Budapest. Verket er karakterisert som en hymne til håpet og en støtte til alle som lever under de vanskeligste forhold.
Med oss har vi flotte solister som Magnhild Korsvik, sopran. Mari Askvik, alt. Daniel Norum, tenor og Haakon Hille Hustad, bass. Organist er Halgeir Schiager.
Sofienberkoret fremfører i egen avdeling verker av Ola Gjeilo, Urmas Sisask og norsk folketone av ukjent komponist. Frogner kammerkor fremfører i egen avdeling verker av Arild Sandvold, William Byrd, Josep Villa og Felix Mendelssohn-Bartholdy.
Våre dirigenter er Yuval Weinberg og Kristin Groven Holmboe.

Legg til ekstern kalender…