SOMMERKOLLEKTIVET 2017

Lisa Noreik Wright / Lisa Noreik Wright er utøvende billedkunstner med olje og akryl som hovedmateriale. Hun inspireres av menneskenes forskjellige sinnstilstander, deres samspill seg i mellom og i møte med samfunnet. Bildene er frittstående arbeider, alle malt de siste åra. Det finnes detaljer i maleriene som hinter om gjenkjennelige objekter, men ellers er det en spennende abstrakt verden vi presenteres for.

Danny Bravo – “Studies” / Fotografen Dan Sandmoen som jobber under kunstnernavnet Danny Bravo stiller ut bilder for tredje gang hos Galleri S9. Det eneste bildene i utstillingen har til felles er at de er en studie i komposisjon, tekstur og lys. De er tatt i forskjellige land og med forskjellige utgangspunkt. Jeg tar meg selv i å tenke og filosofere mere enn å fokusere på det tekniske, kanskje det gjenspeiler tenkeren i meg og forhåpentligvis gjenspeiles dette også i bildene. Jeg har alltid vært en som har uttrykt seg gjennom kunst, og de siste 10 årene har det vært gjennom fotografiet. For 3 år siden gjorde jeg overgangen til analog fotografi og har ikke sett meg tilbake siden. Det er noe med det å lage noe for hånd som er unikt og hvor alle avgjørelser underveis i prosessen avhenger av deg og ingen andre.

I november 2016 var jeg så heldig å få være med som fotograf til Vietnam sammen med Ikea og Redd Barna. På grunnlag av min fantastiske opplevelse og det jeg lærte om prosjektene for å bedre barns hverdag, bestemte jeg meg allerede under turen for at jeg ville bidra på min måte gjennom å donere salget av et av bildene jeg tok til Redd Barna utdanning. Utdanning og en trygg oppvekst er nøkkelen for at barn skal lykkes senere i livet, og alle fortjener dette.

Tor Sandberg – “Ingenting fungerer lenger og ingen bryr seg” / “Ingenting fungerer lenger og ingen bryr seg” er tittelen på Kengurumaskinens nye tegneserie på 300 sider, som tro mot tittelen ikke fungerer i det hele tatt! Men det er ikke noe å bry seg om. Den nye tegneserien etterfølger “Det meste av Kengurumaskinen” som ble lansert i 2012, og som mange trodde var den endelige tegneserieoppsummeringen fra Kengurumaskinens hånd/pote/labb/klov/klo. Men heller ikke denne tilsynelatende sluttstreken fungerte, og det bør vel egentlig ikke overraske noen.

Lanseringen av “Ingenting fungerer lenger og ingen bryr seg” suppleres med en utstilling av utvalgte sider fra nevnte tegneserie. Vi regner med at denne kombinasjonen overhodet ikke vil fungere, men vi ber eventuelle gallerigjester holde dette for seg selv, etter som det med stor sannsynlighet uansett er slik at ingen andre bryr seg. Tror vi da.

Hjertelig velkommen til vernissage lørdag 20. mai kl. 15.00 til 17.00 !
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00.

Legg til ekstern kalender…