Møt nobelprisvinner i litteratur, Orhan Pamuk, på Vika kino!

Den tyrkiske Nobelprisvinneren i litteratur, Orhan Pamuk, er både forfatter og kunstner i et unikt prosjekt, The Art of Fiction, som Film fra Sør har utviklet i samarbeid med The Global Art Project. Litteratur, kunst og dokumentarfilm står på menyen når den verdenskjente forfatteren gjester Oslo, i perioden 22.-25.mai.

The Art of Fiction tilbyr en unik reise gjennom Orhan Pamuks forfatterskap, med spesielt fokus på den kritikerroste romanen Uskyldighetens museum. Pamuk åpnet i 2012 et eget museum i en av Istanbuls bakgater, der gjenstander fra den fiktive kjærlighetshistorien er utstilt.

Regissøren Grant Gee lot seg fascinere av den spennende koblingen mellom et fiktivt romanunivers og etableringen av et eget museum med gjenstander fra romanen, og for første gang i Norge vises filmen han har laget i samarbeid med Pamuk: Innocence of Memories.

Dokumentaren fanger på besnærende vis den helt spesielle, intense og forførende stemningen Pamuk har forsøkt å skape, både med romanen og museet.

Etter visningen kl 20.00 har du muligheten til å få oppleve både regissør og forfatter, i en Artist Talk mellom Orhan Pamuk og Grant Gee, moderert av Jørgen Lorentzen.

Legg til ekstern kalender…