Blow Out! Dark Horse & Linda Olah + Olie Brice / Achim Kaufmann

DARK HORSE & LINDA OLAH
John Holmstöm – piano
Alfred Lorinius – bass
Mårten Magnefors – trommer
Linda Olah – vokal

Olie Brice – bass
Achim Kaufmann – piano

DARK HORSE & LINDA OLAH
For oss som liker hesteveddeløp betyr “Dark Horse” et øk få vil satse penger på, men som på forbløffende vis likevel blir løpets vinner. Seinere har dette uttrykket blitt overført også til andre av livets viderverdigheter, men når navnet brukes på en tilbakelent, men leken og ustreit pianotrio tør vi på forhånd love et svært godt løp – noe gruppa beviste da den besøkte oss for et par år sida.

Pianist John Holmstöm er et navn som dukker opp stadig hyppigere der folk foretrekker at jazzen er bra. Den våkne musikkinteresserte vil ha fått med seg trioen hans, for ikke å glømme a-laget Y-Front.

Bassist Alfred Lorinius har vært å høre på begge sider av grensegata den seinere tida. Han er ellers å finne i Casey Moir Band, Naoko Sakata Trio og ikke minst Köket, samt i gruppa Teknokrat, med Blow Out!-yndling Henrik Munkeby Nørstebø.

Mårten Magnefors spiller trommer, og mestrer Joe Hill-viser og tjollahop tjollahej i folkparken, såvel som utsøkt impro på små jazzklubber. Om en mot formodning ikke sverger til noen av delene, men derimot f.eks. er fanatisk opptatt av Kragerø, vil en ha hørt Magnefors på Gunnar Källström og Fridens Liljers tolkninger av Alf Cranners sanger. Men denne kvelden er det altså daRk hOrse som gjelder.

Denne gangen er trioen forsterka med vokalist Linda Olah, som har stått bak en rekke eksperimentelle sjangeroverskridende prosjekter de siste åra. Sjekk ut saker som Cabaret Contemporain og hennes eget hjertebarn Belle.

ACHIM KAUFMANN / OLIE BRICE
Den tyske piainsten Achim Kaufmann har gjort seg gjeldende på den europeiske impro-scena gjennom årelangt virke i byer som Amsterdam og seinere Berlin. Blant flere lekkerbiskner kan trekkes fram grupper som Kamosc og Gueuledeloup Quartet, der blant annet Michael Moore inngikk, og trioen han har med Axel Dörner og Okkyung Lee. Tidligere i år ga han ut den utmerka skiva Of Tides med herværende bassist Olie Brice.

England-baserte Brice står blant annet i spissen for sin egen kvintett, i tillegg til at han kan skilte med medlemskap i gruppa til Alex Ward, duo med Tobias Delius – for bare å skrape litt i overflata. Vi lover ikke Visa från Utanmyra, men likefullt en helt sjeldent fet bass / piano-kombo på Blow Out! dene tirsdagen.

Konsertserien Blow Out! er et samarbeid mellom jazzmusikere i Oslo og Konsertforeninga, støtta av Kulturrådet og Oslo Kommune
www.konsertforeninga.no

Musikken starter klokka 21:00.

Legg til ekstern kalender…