SORT KANAL - JAKI LIEBEZEIT 1938 - 2017, del 2

I Sort Kanal i kveld skal vi minnes en av de viktigste musikerne i moderne tid. Jaki Liebezeit døde 22. januar 2017 av lungebetennelse i en alder av 78 år. Trommeslager Jaki Liebezeit har hatt en enorm innflytelse på moderne rock og rytmisk musikk. Han var kjernen og det bankende hjertet i den banebrytende gruppa Can. I andre og siste del skal vi ta for oss prosjekter Liebezeit har vært involvert i etter Can. Liebezeit har samarbeidet med en rekke kjente musikere som Michael Rother, Hans Joachim Irmler, Brian Eno, Jah Wobble, Holger Mertin, Burnt Friedman, etc, og i grupper som Drums Off Chaos, Cyclopean, Phantom Band, Magnetic North og BILL. Liebezeit utforsket “secret rhythms” – rytmemønstre som er skjult og uhørte for vestlige ører som har fått sin rytmesans ødelagt av religion, og da særlig den katolske kirka, gjennom mange hundre år.
Programleder er Trond Bremnes og produsent er Ida Brenna. De fem siste programmene av Sort Kanal kan streames her: www.radionova.no/programmer/sortkanal

Cover på den engelske utgaven av “Tago Mago” (1971) med Can. En av de skivene programlederen har spilt mest opp i gjennom åra.
Jaki Liebezeit (til høyre) og Hans Joachim Irmler fra Faust.
Jaki (1938-2017).
Legg til ekstern kalender…