Audioglimt (konsert og film - konsept) på Wrap

Fredag 2. juni kl. 20.00 gjestes Audioglimt av The Magic Soul of Flutes,
de spiller sitt alternative lydspor til dokumentaren Hija de la Laguna (Daughter of the Lake) fra 2015.

Bandet består av:
Carlos Salinas (Peru) – Fløyter
Julio Valencia (Chile) – Fløyter & perkusjon
Jose Simbana (Ecuador) – Gitar & charango

Musikerene i Magic Soul of Flutes har lang fartstid i Bergens verdensmusikk miljø. I denne konstellasjonen spiller de originalmusikk komponert av Carlos Salinas på Andesfløytene quena og siku.

Audioglimt inviterer artister fra ulike sjanger og bakgrunn til å spille egne lydspor til en film de velger selv. Konseptets fokus er på kunsten av å lage/spille musikk til film, fremfor å vektlegge en bestemt sjanger. Så langt har Audioglimt vist leken og perkusiv jazz til høydepunkter fra 80 tallets NRK, minimalistisk støymusikk satt til en redigert versjon av den norske storfilmen, Bølgen, følsomme og kontrastfylte lydlandskap til Apollo 17’s reise til månen, og atmosfærisk dronemusikk til Werner Hertzog’s Cave of Forgotten Dreams. Det er en stor glede å nå kunne vise en latinamerikansk forsmak på sommeren, hvor The Magic Soul of Flutes utvider spennet enda et hakk med sine nykomponerte melodier med utspring fra musikktradisjonene i Andesfjellene.

Vi åpner dørene 19.00 med lukten av hjemmelaget pizza sivende ut. Selve konserten braker løs klokken 20.00. Som alltid er det også snacks og drikke i baren, så vær ikke redd for å gå glipp av middagen!

CC: 80,-
Rabatt (studenter, arbeidsledige, kunstnere & asylsøkere): 60,-

Filmen:
Filmen er regissert av Ernesto Cabellos og portretterer en kvinnes kamp mot et peruviansk gruveselskap. Filmen, og kampen, er fremdeles særdeles aktuell. Den belyser den hemningsløse respektløsheten noen mektige bedrifter og næringsinteresser viser ovenfor miljø og menneskerettigheter. Lignende problemstillinger ligger bak protestene rundt Dakota Access Pipeline i USA, og berører urbefolkninger i mange ulike verdensdeler.
Peru har en særs mangfoldig natur, med noen av verdens mest storslåtte landskap og kulturhistoriske skatter både i Amazonas, Andesfjellene, ørkenlandskapene og langs kysten. Med Hija de la Laguna, velger Magic Soul of Flutes en Audioglimt konsert som viser andre sider av den komplekse kulturen i dagens Latin America.

Med konseptet Audioglimt vil Wrap gi artister en plattform for å gjøre noe med musikken sin som det sjeldent finnes anledning til: Audiovisuell lydlegging i en live, intim setting. Ved å tilrettelegge med et grunnkonsept og et scenisk opptrinn med publikum til stede, gir vi både kunstnerne og publikum en rolle i denne delen av produksjonen, som til syvende og sist skal føre til en ferdig videoproduksjon. Wrap vil slik jobbe aktivt opp mot kunstnerne ved å utfordre dem på sine egne hjemmebaner.

Wrap
Stiftelsen History Disposal Unit
Møllendalsveien 58
5009 Bergen

wrap.hdu.no

+47 55591730
+47 45173216
+47 40320132

Legg til ekstern kalender…