Yobrepus spiller Lørdagsgodt på Mono

Yobrepus spiller Lørdagsgodt på Mono!

Yobrepus er alternativrockprosjektet til multikunstner Mats Jørgen Sivertsen. Tidligere har Sivertsen jobbet med tegneserier, kortfilm og installasjoner, men nå er det altså musikk som står på dagsorden. Debutplata «Blakc Mould» kom på Furuberget 5. mai og sammen med et nyoppstarta band spiller han nå et et utvalg av låtene live.

Lytt til Yobrepus på Spotify:
open.spotify.com/album/4kwX…

Bandet består av jazzmusikerne Vegard Weyergang Vartdal på bass og Paal Urdal på trommer. I tillegg er kraut-entusiasten Leon Muraglia (Salvatore, Radio 9) med på gitar. Murgalia har for øvrig også produsert plata.

Stilmessig vaker musikken i møtepunktet mellom eksperimentell, progressiv, elektronisk og independent rock – plata serverer sånn sett en ganske eklektisk collage av stiler og sjangre. Merkelige låtstukturer og modulasjoner er beskrivende stikkord. Her er det «day-in-the-life»-aktige breaks, 90-talls-synther og loops, luftige falsetter og svevende tekster avløst av tunge gitarer og dystre stemninger. Lyttere har pekt på bla Radiohead, McCartney, The Flaming Lips, Waits, Sparklehorse og Harrison.

Singelen «Get on Board» ble sluppet den 10. mars med en animert musikkvideo av kunstneren.

Musikkvideo: vimeo.com/207683039

Legg til ekstern kalender…