Ministry

[Bilde]

Ministry kan igjen oppleves live på Rockefeller, 25 år etter «Psalm 69» og hiten «Jesus Built My Hotrod» som gjorde industrirock til allemannseie.

Sammen med band som Godflesh og Nine Inch Nails var Ministry med på å definere sjangeren. Store navn som Rammstein og Marilyn Manson har mye å takke Al Jourgensen og hans Ministry for. Jourgensen, bandets ubestridte leder, startet sitt musikalske pionérprosjekt allerede i 1981. Han utviklet et hardtslående og politisk band, som fikk sitt store gjennombrudd med den skjellsettende albumet «Psalm 69» i 1992, godt hjulpet av videoen til «Jesus Built My Hotrod» som surret døgnet rundt på MTV.

Ministrys industrielle metal er knallhard, mørk og monoton, og gir publikum en opplevelse som både er åndelig og ikke minst fysisk, noe daværende Aftenposten-anmelder Morten Ståle Nilsen formidlet etter Ministrys besøk på Rockefeller i 2003: «Det forandrer uansett ikke på det faktum at Ministry fremdeles er i stand til å levere en støymassasje som få, om noen, andre … Hatten (blåst) av!»

Legg til ekstern kalender…