DEBATES ON DIVISION WHEN PRIVATE BECOMES PUBLIC

«En debatt om skillelinjer: Når det private blir offentlig»

Utstilling til -02.07 Tekstil, kostymer, video, installasjon

Debates on Division er et pågående prosjekt som omhandler politiske, sosiale og ideologiske skiller og enkeltpersoners stilling blant disse konfliktene.
Tidligere versjoner av Debates on Division åpnet diskusjoner om post-sovjetiske forhold i det moderne Russland og den russisk-ukrainske konflikten (St Petersburg, 2014), verdens flyktningskrisen (Amsterdam, 2016) og politiske spenninger i en pre-Trump USA før presidentvalget (Washington DC, 2016).
I den norske versjonen av “Debates on Division” er kunstneren Gluklya og kurator Anna Bitkina, i samarbeid med andre prosjektpartnere, engasjert i en søken etter et visuelt og performativt språk for å skape en kritisk diskusjon om “avvikende bruk av demokrati” ( et uttrykk lånt fra Thomas Hirschhorn), Europas fremtid og stillingen og innflytelse for den yngre generasjonen innenfor dagens post-neoliberale forhold.

Debattene vil utvikle seg rundt personlige historier om en gruppe ungdommer i alderen 15-20, som bor, studerer og jobber i Oslo. Kunstneren har intervjuet unge individer med forskjellig etnisk og subkulturell bakgrunn , og deres fortellinger, presentert som video, vil gi viktige problemstillinger knyttet til deres sosiale og politiske stillinger, holdninger til statlige strukturer og politikk og deres visjoner for fremtiden. Som Gluklya har sagt: ’I dette prosjektet ønsker vi å se med fremtidsåpne øyne, lære om ennå ikke eksisterende yrker, og bli kjent med unges frykt og deres utrolige fantasier.”

Prosjektet Debates on Division i Oslo består av en performance i Deichmanske Bibliotek på Grünerløkka, en offentlig prosesjon i Grünerløkka-området og en utstilling i RAM-galleri. Konstruert som et TV-show og ledet av en vert (skuespiller og kunstner Helle Siljeholm) vil forestillingen inneholde flere video fortellinger. En gruppe eksperter (jury) vil kommentere og evaluere de historier som presenteres. Publikum vil bli invitert til å stemme for eller imot historier og kostymer. Basert på avstemningsresultatene vil verkene bli med (eller ikke bli med) i samlingen av ‘Museum for Utopiske klær’ et pågående prosjekt som Gluklya startet i 2012.

Link til video fra tidligere versjon av Debates on Division, ved Creative Time Summit in Washington DC 2016 : creativetime.org/summit/201…
Link til Gluklyas prosjekt : factoryoffoundclothes.org

Debates on Division i Oslo er et samarbeid med Deichmanske Bibliotek Schous Plass og gjennomført med støtte fra URO – Koros ordning for temporære prosjekter i uterom, Kulturetaten Oslo Kommune, Fritt Ord og Kulturrådet.

Legg til ekstern kalender…