Artist Talk med Justin Ginsberg

[Bilde]

Velkommen til artist talk med sommerens gjestekunstner, Justin Ginsberg!

Justin Ginsberg utfordrer materialets oppfattede grenser og tingenes antatte natur. Han bruker metaforer og gester for å uttrykke sin interesse for system og strukturer vi nytter for å forstå verden rundt oss – og bringer kontekst til det ukjente og kaotiske. Han strekker både materiale og ideer til det ekstreme, og forsøker stadig å utfordre definisjonene som kategoriserer verden. Gjennom akkumulering av mindre individuelle deler, bruker hans arbeid ofte materialitet for å undersøke forholdet mellom ulike deler og helheten. Ginsberg er interessert i denne kollektive prosessen oppnådd gjennom langtekkelige konstruksjoner, og utnytter de estetiske egenskapene ved materialet samtidig som han undersøker glass innenfor et større skulpturelt felt.

Ginsberg er født og oppvokst i Dallas, Texas. Etter å ha fullført en Bachelorgrad i 2004 reiste han landet rundt i 8 år og lærte av praktiserende kunstnere før han returnerte til hjembyen. I 2009 begynte Ginsberg å arbeide for Kunst og Kunsthistorie avdelingen ved Universitetet i Texas, samtidig som han fullførte en M.F.A. I dag er han ansatt som universitetslektor og har ansvaret for skolens glassprogram, samtidig som han fokuserer på egen kunst og forskning. Ginsberg har vist arbeid nasjonalt og internasjonalt, og de siste seks årene har han vært presentert i magasinet New Glass Review fem ganger. Arbeidene hans er kjøpt inn av blant annet Kunstpalast Museum i Düsseldorf, Tacoma Museum of Glass og The Museum of American Glass.

www.justinginsberg.net

Resultatet av gjestekunstneroppholdet presenteres i utstillingen “Considerations and Ants” som åpner fredag 4. august kl. 19:00.

Legg til ekstern kalender…