Gutvik Ukentlig: Pat Thomas/Lars Myrvoll/Ketil Gutvik + Guostė Tamulynaitė

Gutvik Ukentlig, tirsdager på Kulturhuset LAB:

Program 1. august
Pat Thomas – synth
Lars Myrvoll – synth
Ketil Gutvik – gitar
+
Ungsoloen:
Guostė Tamulynaitė – synth

Tid: 19:30 (dører) 20:00 (konsert)
Sted: Kulturhuset LAB (i tredje etasje)
Pris: Den gule grisen tar 100 kroner

Det blir noe i nærheten av en synth-festival denne tirsdagen. Pat Thomas er selvsagt kjent for sine helt unike synthlyder i improvsammenheng, Lars Myrvoll har beveget seg over til synthen fra laptopen han var en kjent mester på i forrige tiår, og tror du ikke ukens ungsolo også blir et synthsett med pianisten Guostė Tamulynaitė. Gutvik på synthgitar? Neppe..

Gutvik Ukentlig for femtende gang! Men hva er det?
I dette tiåret har sommer-improv-konsertserien Gutvik Ukentlig funnet sted på stadig nye, gode lokaliteter i Oslo. I 2011 var bydelspuben Tamara scene for konsertserien og i 2012 og 2013 ble den knøttlille platesjappa Stein og Jord Platebar og bokhandleren Cappelens Forslag den naturlige ramme for et program preget av det fantastiske europeiske improv-miljøet. I 2014 slo serien nye røtter i Boksen på Kulturhuset på Youngstorget og Taxi Take Away. De siste årene har Axel Dörner, Julie Kjær, Joe McPhee, Paal Nilssen-Love, Eivind Opsvik, Rachel Musson, Raymond Strid, Rudi Mahall, Dominic Lash, Pat Thomas, John Russell, Audrey Lauro, Okkyung Lee, Tobias Delius, Akira Sakata, Steve Noble, John Butcher, Elsa Bergman, Thomas Lehn vært noen av navnene som prydet programmet. Sideserien Ungsoloen har befestet seg som det naturlige supplement til et program i internasjonal toppklasse.

Gitaristen Ketil Gutvik startet sommerkonsertserien i 2003 og har siden den gang tilbrakt sommeren i selskap med en lang rekke av de fremste improvisasjonsmusikerne dette landet kan skilte med. Fram til 2006 hadde serien tilhold i Lillebar på Blå, i 2007 ble eksepsjonelle Vulkanhallen inntatt, og i 2008 ble Monos matsted Q teppedelt og frimusikken blomstret side om side med skravvel og burgerfres. Samme år begynte serien en vandring rundt på Monohuset og tarmen ble velprøvd, såvel som historiens første backstagekonsert på Mono. I 2009 forlot vi Q og gjorde tarmen til hovedscene. Unntaket ble seriens siste konsert som var på Monos backstage, akkurat som i 2008.
Etter noe av en nomadetilværelse i 2010 flyttet konsertserien “hjem” til Grünerløkka i 2011. Stayerpuben Tamara ved Birkelunden ble fylt med improvisert musikk hver tirsdag i seks uker. I 2012, mens vi ventet på naboen, fant serien tilhold på nye Stein og Jord platebar i Hammersborgtunnellen, og videre til Cappelens Forslag i 2013. I 2014 ble Boksen på Kulturhuset det naturlige nye hjemmet for denne ustoppelige konsertserien. I 2015 og 2016 fortsatte samarbeidet med Kulturhuset og Cappelens Forslag. Elsa Bergman, John Russell, Thomas Lehn, John Edwards, John Butcher, David Stackenäs, Anja Lauvdal, Heida Mobeck André Roligheten, Thomas Johansson, Børre Mølstad var noen av navnene publikum fikk oppleve fra fra slutten av juli og hver tirsdag fram til 30. august. I 2017 blir Gutvik Ukentlig med Kulturhuset videre til nye Kulturhuset i Youngsgate 6.

Sideserien UNGSOLOEN har vært en del av Gutvik Ukentlig siden 2011. Den handler om litt yngre improvisatører som spiller eksklusive solosett, før Gutvik henter inn noen av verdens fineste improvisasjonsmusikere. I år handler Ungsoloen om musikere som Andreas Røysum, Julie Davidsen, Karl Hjalmar Nyberg, Guostė Tamulynaitė m.fl.

Ungsoloen 1. august:
Guostė Tamulynaitė er en Oslobasert musiker som spiller piano og synth. Hun er opprinnelig fra Litauen, men kom i 2010 til Norge for å studere ved Norges Musikkhøgskole, hvor hun nå har fullført sin mastergrad. I tillegg til å spille solo, spiller Guostė i duoen Para sammen med Inga Margrete Aas. Guostė har en lang bakgrunn i klassisk musikk, men de siste årene har hun utelukkende fokusert på improvisert og egenkomponert musikk.

Siste nytt får du direkte fra Gutvik:
www.twitter.com/ketilgutvik
www.gutvik.com/ukentlig

og på

www.konsertforeninga.no

Legg til ekstern kalender…