HOLLERUD / PERSSON / WAHL SUND

Norske Grafikere har gleden av å ønske velkommen til åpningen av gruppeutstillingen
Hollerud / Persson / Wahl Sund fredag 11. august kl 18.

Utstillingen tar utgangspunkt i de tre bergensbaserte kunstnernes separate virke, med grafikken som bindeledd. Gjennom teknikkene skulptur, video, silketrykk og gravyr, blir vi introdusert til et eksperimentelt møte mellom de tre, i et landskap av blant annet identitet, sted, forgjengelighet og flyktighet.

Asbjørn Hollerud (f. 1976) viser et prosjekt inspirert av roadtrip-filmer, der dualiteten ligger i trangen etter å utforske, samtidig som man ikke helt vet hvor man befinner seg. Installasjonen On Going er et prosjekt med utgangspunkt i fotografier av biler i Japan hvor ulike landskap ble lyst opp ved hjelp av kraftige blitzer. Til utstillingen lyses trykket opp av videofragmenter fra japanske reklamefilmer.

Daniel Persson (f. 1974) har gjennom to tiår hatt et fokus på det fotografiske. Først gjennom sort-hvitt analogt fotografi og senere med en forskyvning over i en visuell diskusjon mellom fotografi og grafikk. I sitt kunstnerskap ser han etter noe universelt og forenklet, han søker en klarhet som kan fungere som en motvekt til tvetydigheten han stadig er på jakt etter. I prosjektet A Letter to Bulgaria bruker han fotografi og silketrykk for å utforske skjæringspunktet mellom abstraksjon og representasjon av landskap. Han undersøker ideen om identitet, sted og kontekst gjennom landskapet som visuell fortelling.

Torgrim Wahl Sund (f.1976) tar ofte utgangspunkt i forestillinger om skjørhet eller forgjengelighet i sitt kunstnerskap. Hos Norske Grafikere viser han arbeider i fotogravyre, håndkolorert silketrykk og blandet teknikk i prosjektet Backflash\Jetlag. Der reflekterer han over sårbare sider ved menneskets natur. Wahl Sund utforsker spenningen mellom det eksistensialistiske og det vitenskapelige, og i sitt visuelle formspråk forsøker han å forene det emosjonelle og det analytiske.

Utstillingen står til 3. september.

Legg til ekstern kalender…