Dobbel dose AUDIOGLIMT på Wrap - 25./26. august

Audioglimt inviterer artister fra ulike sjanger og bakgrunn til å spille egne lydspor til en film de velger selv. Konseptets fokus er på kunsten av å lage/spille musikk til film, fremfor å vektlegge en bestemt sjanger. Så langt har Audioglimt vist leken og perkusiv jazz til høydepunkter fra 80 tallets NRK, minimalistisk støymusikk satt til en redigert versjon av den norske storfilmen, Bølgen, følsomme og kontrastfylte lydlandskap til Apollo 17’s reise til månen, atmosfærisk dronemusikk til Werner Hertzog’s Cave of Forgotten Dreams og ny tradisjonell andeansk musikk til politisk dokumentar. Det er en stor glede å nå både invitere de eminente improvisatørene Irabagon, Hegre og Drønen, og dessuten få tilbake gullrekkebandet vårt, som I år garanterer skikkelig fredagsstemning på en lørdag (!)

Begge kveldene åpner vi dørene klokken 19.00, og selve konserten braker løs klokken 20.00. Som alltid serverer vi noe mat, og det er snacks og drikke i baren, så vær ikke redd for å gå glipp av middagen!

Irabagon, Hegre og Drønen
Jon Irabagon en en av de mest brukte jazz saxofonistene i USA akkurat nå, men er kanskje best kjent i Norge fra New York avantgard bandet “Mostly other people do the killing” og Dave Douglas Quintet. John Hegre og Nils Are Drønen har spilt sammen siden 1995 og kom ut med plata “Volum” med bandet “Der Brief” i 2000. Denne utgivelsen blir regnet som en av de første norske noise/impro utgivelsene. Duoen er kanskje best kjent fra mange Jazkamer utgivelser og impro duoen “Public Enema”.

Når denne trioen velger seg filmmateriale til Audioglimt er de ikke snauere enn at de har valgt konsertfilmklassikeren The Last Waltz. Vi gleder oss voldsomt til å høre live samtidsimpro over Robbie Robertson og cos visuelle sceneuttrykk, vist gjennom Martin Scorseses filmregi.
[Bilde]

Crab is Crap feat. Ole Andre Farstad
Lørdagens gullrekke ble spilt på det første audioglimtarrangementet for akkurat et år siden. Og både vi og Crab is crap er ivrige etter å gjøre en ny variant av dette koldtbordet av en AV-konsert. Bandet består av Øyvind Hegg-Lunde og Øyvind Skarbø, Begge er kjent fra en rekke konstellasjoner innenfor det improviserte landskapet, med utgangspunkt i at alt kan skje, og der normer og regler blir høflig og respektfullt opphevet. Førstnevnte spiller med gruppene Building Instrument, Electric Eye og José Gonzalez sitt band Junip, mens Skarbø holder seg i aktivitet med trioene sine 1982 og Bly de Blyant, samt Håkon Kornstad sitt prosjekt Tenor Battle. De har med seg Ole Andre Farstad, multikunstner og verdensmusiker, som til daglig jobber bla. med BIT 20 og Bergen Impro Storband.
[Bilde]

Med konseptet Audioglimt vil Wrap gi artister en plattform for å gjøre noe med musikken sin som det sjeldent finnes anledning til: Audiovisuell lydlegging i en live, intim setting. Ved å tilrettelegge med et grunnkonsept og et scenisk opptrinn med publikum til stede, gir vi både kunstnerne og publikum en rolle i denne delen av produksjonen, som til syvende og sist skal føre til en ferdig videoproduksjon. Wrap vil slik jobbe aktivt opp mot kunstnerne ved å utfordre dem på sine egne hjemmebaner.

Legg til ekstern kalender…