Dronningtimen, fortellerstund/dragshow for barn

Barn elsker å kle seg ut og kle seg opp, og det gjør dragqueens også! I Dronningtimen inntar dragartist Nabi Yeon Geisha tronen og forteller eventyr for barn i alle aldre.

Dronningtimen er en magisk stund som skiller seg fra det barn og foreldre opplever i det daglige. De får fantasere og drømme seg bort til en vakrere, rausere og morsommere verden, der alle barn kan være prinser eller prinsesser om de vil – uansett hvem de ellers er.

Forestillingen er interaktiv, og barna inviteres med i fortellingen gjennom sang, bevegelse og forslag underveis.

Arrangementet holdes i Laboratoriet i Kulturhusets tredje etajse
*
MER OM OSS:*
Nabi Yeon Geisha, til daglig kjent som Remi Johansen Hovda, jobber som dramapedagog og dragartist. I krysningspunktet mellom drama og drag ønsker han å gi barna en annerledes og spennende opplevelse.

Dronningtimen arrangeres av den frivillige organisasjonen Dronningkuben, en gjeng fortellersjeler som er opptatt av frihet, likhet og rettferdighet. Selv om Norge er et inkluderende og aksepterende samfunn på mange måter, er det fortsatt vanskelig for mange å være seg selv. Kanskje de ikke passer helt inn i de båsene eller kjønnsrollemønstrene som er skapt gjennom hundrevis av år med strengt avgrensede skiller mellom hva som regnes som mannlig og kvinnelig.

Barn reagerer ikke negativt på sammenblanding av tradisjonelle kjønnsroller – de må lære å bli skeptiske til annerledeshet av voksne. Vi tror alle barn har godt å av å bli eksponert for kjønnsuttrykk som går på tvers av det tradisjonelle. Kanskje gjør det også jobben lettere for foreldre som ønsker å fortelle barn at annerledeshet er OK.

Eller kanskje de bare har lyst til å oppleve og være med i en god fortelling – har vi ikke alle det?

Legg til ekstern kalender…