Dans for voksne: stykker av Lene Grenager, spilt av ensemblene Parkour, Krock og Rank

Dans for voksne fortsetter å presentere arbeider av en komponist med en særegen og personlig produksjon, og med en mangefasettert, og stadig like sterk musikalsk visjon, nemlig LENE GRENAGER!
Nå har hun skrevet et felles stykke for to svenske og et finsk ensemble, PARCOUR, KROCK og RANK. En forfriskende orkester-løsning! Særlig når man går orkestrene nærmere etter i sømmene og finner den ene toppmusikeren etter den andre!

Det er altså ingen hemmelighet at Grenager er en av de aller, aller mest interessante komponistene for tida, og en som virkelig fortjener oppmerksomhet! Det er bare sånn man får klippekort i Dans for voksnes program. Sist var det release av musikk hun har gitt ut på Øra.

LENE GRENAGER er altså komponist, men er også aktiv som musiker. Også der en av våre absolutte favoritter. Vi håper på å kunne komme tilbake med mer om dette ganske snart! Tilbake til komposisjon: Hun har arbeidet profesjonelt siden 1995 med bestillinger fra bl.a. Cikada, Ensemble Ernst, Trondheim symfoniorkester, Bodø Sinfonietta, Nordiske Musikkdager, Fylkingen og Affinis ensemble. Hun har hatt portrettkonserter på Ultima-festivalen, Borealis festivalen og Ilios. Verkene har blitt framført på festivaler og på enkeltkonserter i hele Norge og i Europa. Hun er opptatt av at musikernes egne stemmer og valg skal prege verkene hennes samtidig som verkets kjerne er klart definert fra hennes hånd. Dette har ført til stor variasjon i notasjonsteknikker og detaljrikdom i de forskjellige partiturene. Samtidig har hennes eget virke som improvisasjonsmusiker satt sitt preg på de skrevne verkene.

Grenager har medvirket som komponist, musiker og produsent på et 20-tall utgivelser bl.a. “Affinis-suite” (3db), “Slåtter, slag og slark” (Euridice) og “Systema naturae” (Øra), og med SPUNK (Rune Grammofon), Lemur (3db) og Jernberg/Grenager (olofbright).

PARKOUR:
My Eklund – blockflöjter
Anna Svensdotter – tvärflöjter/flutes
Jörgen Pettersson – saxofoner
Sten Sandell – röst och klaviatur.
myppelito.wordpress.com/ens…

KROCK, elgitarr ensemble
Pascal Jardry – elgitarr
Daniel Rörh – samma sak
Jonas Nordberg – samma
www.krock.se

RANK:
Saara Rautio – harp
James Andean – piano, electronics, objects
Solmund Nystabakk – guitar
Elena Kakaliagou – french horn
elenakakaliagou.com/rank2.html

Konserten er støtta av Nordisk Kulturfond, men du må betale 100 kr for å komme inn likevel.

Legg til ekstern kalender…