Matias Faldbakken - Effects of Good Government in the Pit

Høsten 2017 har Astrup Fearnley Museet gleden av å presentere en soloutstilling med den norske kunstneren Matias Faldbakken

Med denne utstillingen fortsetter museet sin utforskning av den norske kunstscenen i dialog med den internasjonale kunstverdenen. Samtidig som Faldbakken har etablert en sentral posisjon både nasjonalt og internasjonalt fortsetter han å utvikle seg med stor kreativitet og kontinuerlig fornyelse.

Som billedkunstner og forfatter refererer Faldbakken til både modernismens og samtidskunstens historie, men også litteraturen, i sitt arbeid. Gjennom dekonstruksjon og underminering av former, endring av readymade-objekter, nye collagekomposisjoner og eksperimentering med bruk av ord og bokstaver, skaper han sitt eget kunstneriske språk.

Denne utstillingen, med tittelen Effects of Good Government in the Pit, presenterer Faldbakkens arbeider og beskjeftigelser det siste tiåret. I løpet av denne perioden har han videreutviklet sitt kunstneriske prosjekt gjennom å stille spørsmål ved objekters og bilders funksjon i samtidskunsten og samfunnet for øvrig. Konstruert som en sammenhengende installasjon, viser konstellasjonen av videoer, skulpturer, collager, malerier og installasjoner kunstnerens undersøkelser og eksperimentering innenfor ulike medier.

I 2012 deltok Matias Faldbakken på prestisjeutstillingen DOCUMENTA (13) i Kassel og i 2016 på den 11. Gwangju-biennalen i Sør-Korea. Hans arbeider er inkludert i offentlige samlinger som Centre Pompidou, Paris; Moderna Museet, Stockholm; Jumex Collection, Mexico City, Ellipse Foundation, Lisboa, samt Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design og Astrup Fearnley Museet i Oslo. Faldbakken er også kjent for sine romaner The Cocka Hola Company, Macht und Rebel og Unfun under pseudonymet Abo Rasul. Høsten 2017 utkommer romanen The Hills.

Kuratorer: Gunnar B. Kvaran og Therese Möllenhoff

Legg til ekstern kalender…