Winter Choir: Kulturkirken Jakob

[Bilde]

Winter Choir er en offentlig og politisk performanceserie i tre deler av kunstner Johanne Laache hvor ulike kor tolker resitasjoner fra Koranen. Prosjektet er en utforskning av de kollektive og personlige forestillingene om islam i Norge i dag. I Kulturkirken Jakob vil Ensemble 96 fremføre verket fra klokken 18:00-19:00 lørdag 21. oktober.

Winter Choir: Kulturkirken Jakob er tredje og siste del av en performanceserie i tre deler hvor ulike kor lytter til resitasjoner fra Koranen som de så formidler til publikum. Versene fra koranen er de samme for alle kormedlemmene, som de lytter til via hodetelefoner. Sangerne er altså vår eneste link til denne representasjonan av islam, de får ikke øve, og det er første og eneste gang hvert enkelt kor fremfører stykket. Allikevel de er nødt til å oversette dette religiøse uttrykket på stående fot.

Tredje og siste fremsyning av verket vil være med koret Ensemble 96 i Kulturkirken Jakob lørdag 21. oktober klokken 18:00. Arrangementet vil være gratis.

Prosjektet hadde sin første fremsyning i Ekebergparken med Oslo Domkor lørdag 2. september, og har sin andre fremsyning i Grønland kirke med Kvindelige Studenters Sangforening (KSS) lørdag 16. september.

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…