Dead Woman Walking

CYAN salong presenterer
Dead Woman Walking
av Lill-Ann Chepstow-Lusty

Det er min mor som går, det er min mor som dør. Med henne dør også en del av meg.

Jeg viser min mors nakne smerte og angst. Denne angsten og smerten som også har blitt min. Jeg kan se hvordan livet i henne sakte, men sikkert ebber ut, hvordan overgangen mellom liv og død blir offentlig og blottlagt for alle. Jeg viser hvordan et døende menneske blir nakent. Avhengig av andres omsorg, og overlatt til ekspertenes hjelp. Men fremdeles har hun skjønnhet, og jeg tror jeg kan se tilløp til livsglede innerst i den venstre øyekroken hennes. Ser du et streif av glede? Når jeg ser min kreftsyke mor som langsomt nærmer seg livets slutt, blir jeg minnet om at livet ikke er uendelig.


Jeg er sint, sint fordi sykdommen som nå tar min mor fra meg, har uten innblanding fra noe eller noen, fått virke uhemmet i kroppen hennes i mange år. Ingen sendte henne videre slik at kreften kunne oppdages. Hvem kunne hun spørre? Hvordan kunne jeg hjelpe? Hvor kan vi henvende oss når smerter og ubehag sniker seg inn i kroppen? Jeg vil vite, kunne hun ha blitt frisk med tidlig diagnose? Og finnes det en human overgang fra liv til død? Jeg trenger hjelp til å mestre min smerte og til å hjelpe henne med dødsangst, hvor kan jeg be om slik bistand?

Jeg ville bare spørre!

Lill-Ann Chepstow-Lusty (1960) er fotograf med utdannelse fra England og er representert i samlingen til Nasjonalmuseet og Preus museum.

Ta gjerne en titt på Lill-Anns hjemmeside: www.lusty.no

Åpning 16. september kl. 16

Åpent 17. september – 10. oktober
Onsdag, lørdag og søndag kl. 12-15
og ellers sporadisk åpent når det er folk på CYAN kontor

CYAN salong, Jens Bjelkes gate 15, 0562 Oslo

Legg til ekstern kalender…