Darling West // Ingensteds // 27. Okt/support:Borgar Storebråten

[Bilde]

Det er vanskelig å beskrive de siste tolv månedene i Darling West sin karriere som noe annet enn en eneste lang opptur. Siden slippet av andreskiva «Vinyl and a Heartache» har de spilt konserter rundt i hele landet, vært listet i tretten uker på NRK P1, har snart tre millioner plays på Spotify,
vunnet Spellemann for nevnte album, spilt på hovedscenen på Øyafestivalen, og sakte men sikkert begynt å bygge seg opp et navn i utlandet og spesielt i USA. Alt dette til tross, bandet har ingen planer om å hvile på noen av de opptjente laurbærene, og har allerede sluppet to låter fra albumet som er planlagt tidlig 2018.

Bandet signerte i vår platekontrakt med Jansen Plateproduksjon, og selv om ikke akkurat det skul-le by på den store forandringen, hører vi denne gangen et ganske nytt og revitalisert Darling West. Bandet leverer fortsatt klokkeklar americana/country/folk, men det er mer driv i musikken og melo-diene er mer catchy enn tidligere.

Første smakebit fra det kommende albumet er altså singlene «While I Was Asleep» og «After My Time». De er spilt inn sammen med Bård Ingebrigtsen i Amper Tone Studios i Oslo, og er mikset av Marcus Forsgren. I studio har bandet med seg Thomas Gallatin på trommer, og han blir også med på konserten på Ingensteds.

Kjetil Steensnæs og Mari og Tor Egil Kreken har på veldig kort tid gått fra å være et av Norges mange countryband, til å være et av landets beste og mest hardtarbeidende band innen country-/americana-sjangeren. De siste tolv månedene har som sagt vært fantastiske, og det er ingenting som tyder på at de neste tolv ikke skal bli det også.

Borgar Storebråten
Borgar skriver fengende Americana låter med både brodd og sjel. Tekstuniverset setter fokus på de mellommenneskelige relasjonene som svirrer rundt oss hver dag. Alt fra ungdommelig pågangsmot til det sviende nederlaget blir åpenhjertet formidlet gjennom musikk som går fra det lavmælte, til det bombastiske. Alt dette med beina godt plantet i den amerikanske roots musikken.

Legg til ekstern kalender…