En kveld med performance og lesninger i installasjonen MMMMM Alone (of all her sex) på Blindern

[Bilde]

MMMMM … en kveld med performance og lesninger

i installasjonen MMMMM … Alone (of all her sex)

på Blindern Campus, i parken
ved S. Bugges / H. Wergelands hus

et eksklusivt utvalg performative seanser, lesninger, musikalske improvisasjoner, resiteringer og aksjoner skjer inne i og ved installasjonen MMMMM … Alone (of all her sex) på Blindern.

Fredag 29. september, kl. 18 i parken ved H. Wergelands / S. Bugges hus.
Problemveien, vis á vis Meterologisk institutt.

Løpende program fra kl 18 – 22

Salme 151 (Et feministisk tillegg til Salmenes bok, utgravd ved foten av St. Hanshaugen 2017)
Gyrid Gunnes

Den barntunge Maria
Aina Villanger

Improvisasjoner og meditasjoner fra
Sofia Jernberg med Ole Henrik Moe og Kari Rønnekleiv

Eike-enteleki
Torild Wardenær

Inne i en negers hånd – bønnens oppfyllelse i Siena –
Jan Erik Rekdal

Ut av skogen
Marthe Ramm Fortun

Samtale mellom kropper
Sara Rönnback / Daniel Slåttnes
En performativ samtale som kretser omkring det skulpturelle verket «Tve-monument».

MMM MM
Petrine Vinje

Chance
Liv Kristin Holmberg
Seansen gis en performativ, rituell ramme: en abortnemd, der fagjury vil bestå av teologer. Vi stiller oss spørsmålene: I hvilken grad har Maria fri vilje og rett til å råde over egen kropp og skjebne? I hvilken grad har Maria et metafysisk ansvar ovenfor Gud? Et spekulativt kammerspill om Marias valg, inspirert av Simone Weils tanker om tilfeldighet og determinisme som undersøker de etiske og metafysiske mulighetene som ligger i Marias liv og skjebne.

Den skulpturelle installasjonen MMMMM … Alone (of all her sex) er bygget – som en plattform for diskusjoner, samtaler og nye kunstverk – i parken på Blindern. Visuelle, litterære og auditive verk av i alt 13 kunstnere vil presenteres og utfolde seg der – i interaksjon med publikum.

Det stedsspesifikke lydverket Work Notes av Prerna Bishnoi / Sindhu Thirumalaisamy kan høres inne i installasjonen. Det er basert på samtaler med teologistudent og imam Maryam Trine Skogen, og approprierte opptak av Marion Rosen. Lydarbeidet er laget samtidig med den spede oppstarten av en moské for kvinner og skeive muslimer i Oslo – og er et arbeid om stemmen, omsorg og dedikasjon.

Kvinnen som skapende og politisk vesen, i motsetning til det kyske og moderlige mariamotivet skal belyses gjenneom en publikasjon, gjennom samtaler, forelesninger og performative verk.

Programmet er kuratert av Petrine Vinje på invitasjon fra Insitutt for lingvistiske- og nordiske studier, Humanistisk fakultet, Universitetet i Oslo.

Program and info on English on our homepage / hjemmeside: https://www.thepowerofmotifs.com/

Generously supported by: Norwegian Research Council, Public Art Norway, KORO – URO, Arts Council Norway, Norwegian Visual Artists Remuneration Fund, University of Oslo, University of Oslo: Department of Linguistics and Scandinavian Studies

In collaboration with Museum of Cultural History Oslo and Kunstnernes Hus
Artworks by Petrine Vinje, all rights reserved © 2017

[Bilde]

Legg til ekstern kalender…