Audioglimt: Kjetil Møster / Das Boot (Konsert+Film)

Kjetil går under vann når han solo, med elektronikk, kaster seg over den klaustrofobiske klassikeren Das Boot. Vi gleder oss stort!

Konsertstart blir klokken 20.00, som vanlig. Ellers åpner vi dørene ca 19.00, og som alltid er det, varm mat, snacks og drikke i baren!

Audioglimt inviterer artister fra ulike sjanger og bakgrunn til å spille egne lydspor til en film de velger selv. Konseptets fokus er på kunsten av å lage/spille musikk til film, fremfor å vektlegge en bestemt sjanger. Så langt har Audioglimt blant annet vist leken og perkusiv jazz til høydepunkter fra 80 tallets NRK, minimalistisk støymusikk satt til en redigert versjon av den norske storfilmen, Bølgen, følsomme og kontrastfylte lydlandskap til Apollo 17’s reise til månen, atmosfærisk dronemusikk til Werner Hertzog’s Cave of Forgotten Dreams, ny tradisjonell andeansk musikk til politisk dokumentar samt en radikal nytolkning av The Last Waltz.

Kjetil Møster
Kjetil Traavik Møster har vært en sentral utøver innen store deler av norsk musikkliv siden begynnelsen av 2000-tallet. Han begynte allerede da med en ekstrem sjangerblanding, som siden har tatt ham til store deler av verden, og mange av musikkens avkroker. Frem til ca 2006 jobbet han hovedsaklig med frijazz, friimprovisert musikk og elektroakustisk musikk i band som The Core, Ultralyd, Zanussi Five, King Midas, samt utallige samarbeid med musikere som Paal Nilssen-Love, Maja Ratkje, Jim Black, Jon Christensen, Chick Corea, Pat Metheny osv. Denne fasen kulminerte i tildelingen av «International Jazz Talent of the Year» i 2006. Etter det la Møster fra seg eksperimentene for en periode og dro på en 5-årig verdensturné med den internasjonale suskessen DATAROCK. I 2010 ble Møster bedt om å lage et bestillingsverk til Kongsberg Jazzfestival, noe som ble til hans nåværende hovedprosjekt Møster! (med Hans Magnus «Snah» Ryan, Nikolai Hængsle og Kenneth Kapstad), et prosjekt med tre albumutgivelser hvorav siste ble Spellemannsnominert. De siste 6 årene han Møster i tillegg komponert for BIT20, jobbet for Röyksopp, Robyn, Lars Vaular m.fl., vært svært aktiv i diverse ad hoc konstellasjoner med deler av Tortoise, bassisten John Edwards m.fl., og er i dag stipendiat ved Griegakademiet under Program for Kunstnerisk Utviklingsarbeid.

[Bilde]

Kommende Audioglimt:

Sesongens siste!

8. desember: Kvien & Sommer / 2x Maya Deren

Med konseptet Audioglimt vil Wrap gi artister en plattform for å gjøre noe med musikken sin som det sjeldent finnes anledning til: Audiovisuell lydlegging i en live, intim setting. Ved å tilrettelegge med et grunnkonsept og et scenisk opptrinn med publikum til stede, gir vi både kunstnerne og publikum en rolle i denne delen av produksjonen, som til syvende og sist skal føre til en ferdig videoproduksjon. Wrap vil slik jobbe aktivt opp mot kunstnerne ved å utfordre dem på sine egne hjemmebaner.

foto: Sjur Pollen

Legg til ekstern kalender…