Audioglimt: Kvien & Sommer / 2x Maya Deren (Konsert+Film)

Ved sesongens siste Audioglimt får Wrap besøk av Mari Kvien Brunvoll og Espen Sommer Eide! De skal tonsette to av surrealismens klassiske kortfilmer av Maya Deren: Meshes of the Afternoon (1943) og At Land (1944)

I møte med Maja Derens to svarthvite klassikere kan vi glede oss over noe vakkert, både for øret og øyet.

Obs obs: Vi åpner dørene en time senere enn vanlig, klokken 20.00, med konsertstart klokken 21.00. Som alltid serverer vi noe mat, og det er snacks og drikke i baren!

Kvien & Sommer
Kvien & Sommer ga for to år siden ut minialbumet Weathering, et musikkstykke bestående av fire suiter for stemme, modulære synther, sekkepipe og et utvalg lydobjekter. Reint, rart og vakkert.

Audioglimt inviterer artister fra ulike sjanger og bakgrunn til å spille egne lydspor til en film de velger selv. Konseptets fokus er på kunsten av å lage/spille musikk til film, fremfor å vektlegge en bestemt sjanger. Så langt har Audioglimt blant annet vist leken og perkusiv jazz til høydepunkter fra 80 tallets NRK, minimalistisk støymusikk satt til en redigert versjon av den norske storfilmen, Bølgen, følsomme og kontrastfylte lydlandskap til Apollo 17’s reise til månen, atmosfærisk dronemusikk til Werner Hertzog’s Cave of Forgotten Dreams, ny tradisjonell andeansk musikk til politisk dokumentar samt en radikal nytolkning av The Last Waltz.

Kvien er Mari Kvien Brunvoll, en av norges ledende improvisatører og vokalister. Med bakgrunn fra griegakademiet, spiller hun både solo og i mange konstellasjoner både her hjemme og ute i verden. Hun har også flere utgivelser bak seg

Sommer er Espen Sommer Eide, komponist og musiker med sterk tilknytning til til det eksperimentelle musikkmiljøet I Bergen. Solo spiller han ofte som Phonophani, og han er også kjent fra den spellemannsprisvinnende duoen Alog. Espen både spiller flere instrumenter, og bygger dem selv!

[Bilde]

Med konseptet Audioglimt vil Wrap gi artister en plattform for å gjøre noe med musikken sin som det sjeldent finnes anledning til: Audiovisuell lydlegging i en live, intim setting. Ved å tilrettelegge med et grunnkonsept og et scenisk opptrinn med publikum til stede, gir vi både kunstnerne og publikum en rolle i denne delen av produksjonen, som til syvende og sist skal føre til en ferdig videoproduksjon. Wrap vil slik jobbe aktivt opp mot kunstnerne ved å utfordre dem på sine egne hjemmebaner.

Legg til ekstern kalender…