Nostalgia av Jaakko Niemelä

Velkommen til åpningen av utstillingen “NOSTALGIA” av Jaakko Niemelä (FI) torsdag 28.september kl. 18 på Kunstplass 10.

På åpningen blir det urpremiere på videoverket “Nostalghia” og kammerkoret Ensemble 96 fremfører Miserere Mei Deus av Francesco Scarlatti live.

Utstillingen arrangeres i forbindelse med Finlands 100 års jubileum og er kuratert og produsert av Kulturbyrået Mesén i samarbeid med Kunstplass 10 og Finsk-norsk kulturinstitutt (FINNO).

Utstillingen som varer til 29. oktober består av tre verk. To videoinstallasjoner presentert i lokalene til Kunstplass 10 og en vanninstallasjon utendørs, rett utenfor galleriet.

Utstillingen “Nostalgia” av finske Jaakko Niemelä er et resultat av et livslangt kunstneriske prosjektet basert på sin fars liv som sjømann og hans brå bortgang. Hans fars død påvirket den unge kunstneren, og følgelig har følelsene av tap og lengsel blitt en rød tråd i Jaakko Niemeläs kunstneriske praksis. Gjennom utstillingen “Nostalgia” forsøker Niemelä å gå i farens sko, og lære ham å kjenne.

Utstillingen er støttet av Kulturfondet for Finland og Norge, Finsk-norsk kulturinstitutt, Kulturetaten Oslo kommune og Norsk-finsk kulturfond. Kunstplass 10 mottar arrangørstøtte fra Kulturrådet.

Legg til ekstern kalender…