Eva Uglem Dirdal, Brit Uglem & Truls Ellefsen

[Bilde]

Eva Uglem Dirdal er født i 1958 og bor i Larvik. Har malt i over 20 år og er utdannet fra DTK – det tverrfaglige kunstinstitutt i Bærum i tillegg til en rekke studier/kurs innenfor maling og kreative prosesser.

Kontakten med det underbevisste, tilstedeværelsen og den kreative prosessen driver henne fremover. Hennes uttrykk gjenspeiler det å undre seg, filosofere, reflektere over det å leve, forhold til menneskene, dyrene, det ukjente og alt det som er rundt oss som vi ikke kan se med det blotte øye. Ser vi samme virkelighet?

Hun arbeider med maleri, collage, foto, tegning, små settekasser, hver for seg og i kombinasjon. Materialer som blir brukt er: akryl, pastell, kull, blekk, tykt papir, lerret, lim, tusj, kjøpte og brukte gjenstander og gips.

Brit Uglem har alltid tegnet. Det startet i tidlig alder med en tegning av Langbein. Hun fikk gode tilbakemeldinger på at hun var flink til å tegne og det betydde mye for henne. Hun tegnet seg gjennom gymnaset og videre på folkehøgskole og lærerskole. Hovedinteressen har alltid vært fokusert rundt tegning, form og farge. Hun har holdt kurs, hatt sitt eget verkstedutsalg med salg av egne produkter, hatt utstillinger og solgt produkter gjennom andre. Etter hvert gikk hun ett år på keramikkskole og på flere tegnekurs.

I dag arbeider hun mest med å lage skulpturer av keramikk og kunstfotografi. I tillegg tegner hun, maler akvareller og akrylmalerier, og har laget sin egen serie med fargerike og morsomme kort.

Brit elsker og ta bilder, kameraet er alltid med og på en kort tur kan hun ta en haug med bilder. Hun lar seg inspirere av det hun ser rundt seg av farger, lys og skygge, alt som finnes i naturen, regn, sol, trær, vekster, speilinger i vann, gamle hus, teglstein, blomster, vinduer, regn, dyr, is, vanndammer osv. Hun er opptatt av å fange en stemning i det hun ser og viderefører det i kunstfotografiet sitt.

Keramikkskulpturene hennes er av dyr, mennesker og hus som er modellert i steingodsleire. De er som regel runde, fargerike og har et humoristisk uttrykk. Akrylmaleriene er sterkt inspirert av trær, natur og farger. Akvarellene er humoristiske og fargerike.

Truls Ellefsen arbeider med kunstfotografi og skulpturelle bruksgjenstander i keramikk. Han har hatt interesse for keramikk og fotografi siden grunnskole og ingeniørutdanning og tok kurs i keramikk og fotografi på den tiden. Det tok imidlertid lang tid før interessene utviklet seg til noe mer.

Etter mange år på knipsestadiet utviklet han fotointeressen og stilte ut fotografier for første gang i 2008. Fotografiene hadde et naturalistisk og stemningsfullt uttrykk. Uttrykket utviklet seg videre til å inkludere mer abstrakte og fargerike komposisjoner. Innholdet i bildene har basis i natur og kultur. Fotografier fra kameraet brukes til råmateriale som blir bearbeidet til kunstfotografier. Bearbeidingens mål er å formidle følelser og tanker som oppsto da motivene ble fanget og å åpne opp for undring hos den som betrakter det ferdige bildet.

Interessen for keramikk våknet opp igjen etter enda flere år i dvale og de første arbeidene ble stilt ut høsten 2016 og våren 2017. Keramikkarbeidene har et organisk uttrykk og er håndmodellert av steingods- eller porselensleire.
Formen blir til i en prosess som inspireres av egenskapene til den ubearbeidede leireklumpen og ideer som dukker opp underveis. Farger er også her en viktig del av uttrykket.
_
Velkommen til vernissage lørdag 14. oktober kl. 15.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00
Utstillingen kan oppleves til og med 27. oktober 2017_

Legg til ekstern kalender…