(U)lovlig propaganda

CYAN salong presenterer
(U)lovlig propaganda
av Jame One

Jame One har malt graffitti siden midten av 80-tallet. Det har blitt en mengde piecer etterhvert. Men graffitti er en forgjengelig kunstart. Malt ute i det offentlige rom, som oftest uten tillatelse. Utsatt for vær og vind, eller fjernet bare timer, – eller dagen etter.. Dette gjør det ekstra viktig å dokumentere alle piecer du lager, for det er kanskje ingenting å vise frem neste gang du går forbi, ikke et spor av kunst.

Dette er en retrospektiv utstilling om det å være graffitimaler. Jeg vil forsøke å vise stemningen rundt graffitilivsstilen. Det du vanligvis ikke får se, prosessen ved å lage en piece, skissene, locationscoutinga, selve malinga og omgivelsene rundt.

Selv om du ikke har peiling på graffitti, så har du sikkert sett Jame One sin kunst, eller hørt om ham rett og slett fordi han har holdt på så lenge og lagd så mye. I 1992 lagde han Norges første graffitti-fanzine som resulterte i en razzia på rommet hjemme på Romsås med begrunnelsen ulovlig propaganda. Nå, 25 år etter slipper han nytt fanzine i forbindelse med utstillingen her på CYAN salong.

Jame One er en selvlært graffitikunstner, og startet på midten av 1980-tallet. Han har deltatt på en rekke utstillinger i Norge og utlandet. Men dette er hans første fotoutstilling.

Ta gjerne en titt på Jame Ones hjemmeside: jameone.com eller på instagram @jameoner

Vernissage fredag 27. oktober kl. 18
Fanzineslipp lørdag 18. november kl. 12

Åpent 28. oktober – 22. november
tirsdag – søndag 12-15, stengt mandager
og ellers sporadisk åpent når det er folk på CYAN kontor

CYAN salong, Jens Bjelkes gate 15, 0562 Oslo

Legg til ekstern kalender…