Olafur Eliasson og Your Colour Memory

[Bilde]

Torsdag 26. oktober kan Olafur Eliassons verk Your Colour Memory oppleves i Astrup Fearnley Samlingen.

I den forbindelse ønsker vi velkommen til et tyve minutters langt foredrag med Cand. Philol. i kunsthistorie, Ann Lisbeth Hemmingsen, om den verdensberømte dansk-islandske kunstneren og avslutter med en visning av verket.

Olafur Eliassons arbeider befinner seg i grenselandet mellom natur og teknologi, mellom det organiske og det industrielle. Naturen er tilstede i verkene hans som kortvarige fragmenter, der immaterielle faktorer som temperatur, lukt, smak, luft og magnetiske bølger blir til skulpturelle elementer. Eliasson er fundamentalt opptatt av å skape kunst som stiller spørsmål ved menneskets oppfattelse av virkeligheten og et stadig tilbakevendende tema i kunsten hans er hvordan øyet leser farger, og hvordan betrakteren reagerer emosjonelt på ulike farger.

Eliasson har markert seg som en betydelig internasjonal kunstner. I 2003 representerte han Danmark på Venezia Biennalen, og han høstet stor annerkjennelse for verket The Weather Project i Turbine Hall i Tate Modern i London.

Foredraget holdes av Ann Lisbeth Hemmingsen, Cand. Philol. i kunsthistorie fra Universitetet i Tromsø. Hun er formidlingsansvarlig ved Galleri Würth og omviser på Astrup Fearnley Museet.

Foredraget er gratis og åpent for alle, velkommen!

Legg til ekstern kalender…