Nordisk Filmhelg

Nordisk Filmhelg

Velkommen til filmhelg med fokus på nordisk film! Vi viser alle de nominerte filmene til Nordisk Råds Filmpris 2017. Det er en film fra hvert nordisk land. Mellom visningene serverer vi forfriskninger og etter filmvisningene blir det samtaler og foredrag med spennende gjester.

[Bilde]


Fredag 27. oktober

Kl. 18.00 Fluefangeren
Hunting Flies, 2016, Norge, regi: Izer Aliu

Fluefangeren er et fengslende politisk drama som fanger vekst og fall av et diktatur i et klasserom.
I en liten makedonsk landsby bestemmer læreren Ghani seg den første dagen etter sommerferien for at han skal få barna i klassen sin til å legge alle stridigheter (sine fedres politiske overbevisninger) bak seg og bli venner. Selv om han lykkes i sitt prosjekt, ofrer han seg selv i prosessen. Filmen er et glitrende psykologisk studium og viser hvordan man kan knekke under press og hvordan selv en med gode intensjoner kan bli en tyrann.

Montages-redaktør Karsten Meinich i samtale med regissør Izer Aliu og produsent Khalid Maimouni etter filmen.

Les mer og kjøp billetter


Kl. 20.30 Åpningsfest med DJ Ingebling og gratis forfriskninger




Lørdag 28. oktober

Kl. 17.00 Little Wing
Tyttö nimeltä Varpu, Finland, 2016, regi: Selma Vilhunen

Little Wing utforsker tolv år gamle Varpus forhold til sin single mor, mens de begge prøver å finne seg selv og sin uavhengighet, og mens Varpu forsøker å finne sin ukjente far.

Cecilie Hillestad Hoff fra Norsk Psykoanalytisk forening holder foredrag om filmens tematikk som kretser rundt det å være barn av psykisk syke foreldre, rett etter filmen.

Les mer og kjøp billetter


Kl. 20.00 Hjartasteinn
Hjartasteinn, 2016, regi: Guðmundur Arnar Guðmundsson

Hjartasteinn er den rørende og sterke fortellingen om et vennskap mellom to unge gutter på landsbygda på Island. Þor og Kristján er begge på vei inn i puberteten med alt som det bringer med seg. Det blir raskt tydelig at den ene har varmere følelser for den andre enn motsatt, noe samfunnet rundt og guttene selv har vanskeligheter med å forstå og akseptere.
Hjartasteinn er en klok og engasjerende film og de unge skuespillerne leverer imponerende rolleprestasjoner.

Montages-redaktør Karsten Meinich og filmens danske produsenter Lise Orheim Stender og Jesper Morthorst i samtale etter filmen.

Les mer og kjøp billetter




Søndag 29. oktober

Kl. 17.00 Sameblod
Sameblod, 2016, regi: Amanda Kernell

Elle Marja, 14, er en samisk jente. På 1930-tallet blir hun utsatt for rasisme og rase-biologiske undersøkelser på kostskole. Hun begynner å drømme om et annet liv. For å oppnå dette, må hun bli en annen, og bryte alle bånd med sin familie og kultur.

Etter filmen blir det panelsamtale om sterke kvinneroller på film med Montages-redaktør Karsten Meinich, regissør Iram Haq og skuespillerne Marte Magnusdotter Solem og Lisa Loven Kongslien.

Les mer og kjøp billetter


Kl. 20.00 Forældre
Forældre, 2016, regi: Christian Tafdrup

Når sønnen Esben flytter ut, bestemmer foreldrene seg for å flytte til en leilighet i byen. Ved en tilfeldighet er leiligheten de bodde i da de flyttet sammen første gang som studenter, til salgs, så de kjøper den og begynner å innrede den med ting de hadde da de var unge. Men så våkner de en dag og oppdager at de faktisk har blitt tretti år yngre, og jevnaldrende med sønnen sin. Dette ukonvensjonelle plotpremisset danner kjernen i et uforutsigbart og velspilt drama som kan forstås på ulike måter.

Psykoanalytiker Kari Høydahl intervjuer regissør Christian Tafdrup etter filmen.

Les mer og kjøp billetter

Legg til ekstern kalender…