Vernissage "Searching for the Secrets at the Gates of Dawn" Johan Urban Bergquist

Velkommen til åpning av ny separatutstilling, torsdag 9.November kl.18.00
Kunstneren vil være tilstede og det blir servering av forfriskninger.

På åpningen vil det bli performance med ”RIKSUTVALGET for disponering av de herreløse radioapparater featuring RAT”

Johan Urban Bergquist billedunivers er full av symboler, detaljer og merkelige konstellasjoner. Inspirasjonen er hentet fra mange forskjellige kilder – ikke minst drømmer. Kunstneren fyller sine bilder med den alternative logikk som er drømmens, som forsøk på å fange drømmens tydlige form men samtidig lage plass for frie assosiasjoner. Han gjør det ikke nødvendigvis som en flukt fra det eksistensielle mareritt vi kaller virkeligheten, men som et komplement til denne.
Selvsagt er det logisk at en kjempestor kålmark paraderer i triumf på brystet til en skadd soldat, mens nakne nymfer danser rundt dem, og like selvfølgelig er det, når det kommer reker og sommerfugler ut med røken fra en pipe. Blekksprutter blandes med motorsykkeletstetikk, blomster med medisinske eksperiment og tekniske manualer. Motivene i tegningene veksler fra det groteske og skremmende til situasjoner som får oss at le – og måten de er satt sammen på lager nye forslag til fortolkninger – som i en drøm.
Johan Urban Bergquist bor og arbeider i Oslo. Han studerte ved Kunstakademiet i Trondheim 1993-1997. Det er kunstnerens første store utstilling i Oslo på mange år.
Utstillingen på RAM galleri vil inneholde hovedsakelig nye tegninger, noen eldre objekter og en installasjon som kommer til å brukes som en scene for performance.

Utstillingen står til 3.desember.

Legg til ekstern kalender…