§ 112: Første dag i retten + klimaendringenes ansikter

Første dag i retten er over, og Norges første klimasøksmål er for alvor i gang. Vi får en oppsummering av dagens begivenheter og tankene saksøkerene sitter igjen med. Deretter får vi en innledning fra Samuela Kuridrani og Alisi Rabukawaqa fra Fiji-øyene om hvordan klimaendringene påvirker øyene de kommer fra. Til slutt hører vi et panel om om klimaendringenes påvirkning av folk i Norge og verden utenfor, med blant annet Kristin Halvorsen fra CICERO.

Program:
20:00: Hva hendte i retten i dag
Ketil Lund, representant for Besteforeldrenes Klimaaksjon og tidligere høyesterettsdommer
Truls Gulowsen, leder i Greenpeace
Ingrid Skjoldvær, leder i Natur og Ungdom

20:30: Introduksjon fra Samuela Kuridrani og Alisi Rabukawaqa fra Fiji-øyene
20:40: Paneldebatt om hvordan klimaendringene påvirker mennesker med
Kristin Halvorsen, CICERO
Roger Sevrin Bruland, Utenrikskorrespondent NRK
Sandra Márjá West, Norske Samers Riksforbund
Birte Usland, Norges Bondelag

Dette arrangementet er i forbindelse med en større produksjon på Kulturhuset fra 7.11 til 23.11, initiert av Klimasøksmål Arktis.

Hva er Klimasøksmål Arktis:
I mai 2016 delte regjeringen ut nye tillatelser til oljeleting i sårbare områder i Arktis. De åpnet for storstilt oljeutvinning til tross for at vitenskapen er klar på at vi allerede har funnet så mye olje, kull og gass at vi kan forårsake katastrofale klimaendringer. Derfor har Greenpeace og Natur og Ungdom saksøkt staten for brudd på Grunnlovens miljøparagraf, som skal sikre vår og framtidige generasjoners rett til et levelig klima. Norges første klimarettssak starter 14. november 2017 og vil vare i opptil to uker. I forbindelse med rettssaken vil det daglig arrangeres ulike arrangementer på Kulturhuset av en bred koalisjon som støtter Klimasøksmålet.

Du kan lese mer om Klimasøksmål Arktis her: www.bidra.klimasøksmål.no

Legg til ekstern kalender…