§ 112: Andre dag i retten / Lena Endre / Klimaforskning

Vi går gjennom begivenhetene fra andre dag i retten og snakker med den prisvinnende svenske skuespilleren Lena Endre om hvorfor hun engasjerer seg i Klimasøksmålet. Avslutningsvis hører vi om forskningen søksmålet er bygget på, og hvorfor det i et klimaperspektiv ikke er forsvarlig å hente opp den arktiske oljen.

20:00 Oppdatering fra retten med saksøkerene
20:30 Sofasamtale med Lena Endre og klimaforskere

Om Lena Endre:
Den svenske skuespilleren Lena Endre, blant annet kjent fra serien Frikjent og Millennium-trilogien, kommer til Oslo for å fortelle om sitt forhold til saken. Lena var på den første klimakonferansen i Tällberg i 2007, Tällberg Forum, når de første sterke bevisene på klimaendringene startet. Siden 2012 har hun vært ambassadør for Greenpeace i Sverige, og har et stort engasjement for klima, og særlig Arktis. Onsdag kommer Lena for å snakke om hvorfor hun engasjerer seg i Klimasøksmål Arktis.

Oppdateringer om programmet på dette arrangementet kommer.


Dette arrangementet er i forbindelse med en større produksjon på Kulturhuset fra 7.11 til 23.11, initiert av Klimasøksmål Arktis.

Hva er Klimasøksmål Arktis:
I mai 2016 delte regjeringen ut nye tillatelser til oljeleting i sårbare områder i Arktis. De åpnet for storstilt oljeutvinning til tross for at vitenskapen er klar på at vi allerede har funnet så mye olje, kull og gass at vi kan forårsake katastrofale klimaendringer. Derfor har Greenpeace og Natur og Ungdom saksøkt staten for brudd på Grunnlovens miljøparagraf, som skal sikre vår og framtidige generasjoners rett til et levelig klima. Norges første klimarettssak starter 14. november 2017 og vil vare i opptil to uker. I forbindelse med rettssaken vil det daglig arrangeres ulike arrangementer på Kulturhuset av en bred koalisjon som støtter Klimasøksmålet.

Du kan lese mer om Klimasøksmål Arktis her: www.bidra.klimasøksmål.no

Legg til ekstern kalender…