DFV: LInn Nystadnes (Deathcrush) solo & Vielleicht Bitte Schnell

[Bilde]

LINN NYSTADNES
VIELLEICHT BITTE SCHNELL
DOVILE PUZINAITE (skiver)

Dans for voksne presenterer LINN NYSTADNES fra Deathcrush – solo! Det bør bli stille i rommet når man sier den setninga der. For etterpå blir det sikkert et salig bråk. Det blir i hvert fall den første solo-gigen hennes, og vi er dritstolte over å ha fått den til!

Det er ikke bare det at vi trur konserten blir kul. Den gir oss gleden over å få schprenge noen nye dører sånn at nye folk får litt nye muligheter til å boltre seg og verden blir litt større.

Samma sak gjelder for VIELLEICHT BITTE SCHNELL. Har du hørt om dem, kanksje? Ikke vi heller. Og det er jo det som er fett. Verdens rareste politiske improv-vise-band var det noen som sa. Men. Vi gjør helt forskjellige ting hver gang sa halve bandet. Umulig å vite, altså.

Også gjelder det for DOVILE PUZINAITE som skal spille plater etterpå uten å kline seg til den pretensiøse DJ-tittelen, men bare ha kul smak og drøye skiver.

LINN NYSTADNES er gitarist og låtskriver i Deathcrush, bandet John Robb beskriver som; «pelvic noise sludge (…), a stunning and effective dissemination of the the New York sassy cool trash
aesthetic into a new century and with their own vital slant» Hun spiller også i noise-duoen Oilskin, væpna med stemme og effektbokser.
Uten andre kriterier fra arrangøren, Dans for voksne enn at det måtte være solo, alene, spiller hun sin første solokonsert på Kafé Hærverk.

Med Deathcrush har Nystadnes delt scene med Dillinger Escape Plan, Trentemøller, og Refused, spilt på festivaler som Roskilde (DK), Øya (NO), og Iceland Airwaves (IS), og mottatt anerkjennelse i bl.a. Le Monde (FR), NME (UK), Interview (GER), og Drowned in Sound (UK). Nystadnes har gjestet utgivelser med blant annet Jesus Fucking Christ, Beglomeg og Fleurety, og hun var en del av Guitar Machine for nyMusikk, fremført under Only Connect Festival of Sound. Sammen med Deathcrush/ Oilskin-makker Vidar Evensen (tidl. Årabrot) driver hun støykonsertserien Feil Mandag. Ved siden av sitt musikalske virke, er Linn Nystadnes DJ og lydtekniker, og står blant annet for miks av Deathcrush sine utgivelser. Nystadnes har jobbet som musikkskribent for Gaffa, Nö Music Media og by:larm News, og har bidratt til magasinet ENO.

VIELLEICHT BITTE SCHNELL består av Magnus Vanebo og Ane Barstad Solvang. Duoen gjør improviserte performancer med utgangspunkt i Barstad Solvangs poesi og Vanebos musikk. Hver performance er ulik, og bandet har en tendens til å dukke opp med gjester som Synne Sanden, Kenneth Lien & Oskar med pysj. Uttrykket er lekent, skarpt, likevel slurvete og hurtig. Vielleicht skaper en aggressiv low-fi/Ole Paus-stemning som forstyrrer og får folk til å le. Duoen har konserter bak seg på b.la Maksitaksi, Volapuk, Galleri Neuf & Galleri Rom.

Vielleicht jobber med performance, billedkunst, tegning, musikk, skulptur, poesi, tegneserie og animasjon. I 2017 debuterte de med eget kunstmagasin, Vielleicht Zeit, og nummer #3 slippes før julen 2017. Bildebladet er kjent for å være “uten ord, fullt av skrik”. Merete (56) kommenterte, “Er det meninga at det skal være sånn?”


Ja, for det må jo hele tida komme no nytt, ikke sant? Det som er så forbanna med det er jo at det er der naturen, kulturen og kapitalismen har en slags formlikhet som får forkvakla folk til å ville tru alt samma er samma greia.

Dans for voksne er blant annet en konsertserie for eksperimentell musikk og all kunst som har med lyd å gjøre. Den blei starta i 2003 og har hatt ca 400 arrangementer med alt fra internasjonale ikoner til bikkja til nabo’n din.

Det koster forresten en hundrings å komme inn.

Foto: Tale Hendnes

Legg til ekstern kalender…