Juleutstillingen 2017

“Pernille Dullerud Stig”

Lill Antonsen ble født 1945 som flyktingbarn i Stockholm. På 80-tallet var hun med i et atelierkollektiv på Søder. Gruppen het Ingens hundar. Så kom karrieren i veien.

Da pensjonisttilværelsen var et faktum, ble hun straks med i en gruppe akvarellmalere i Kristinehamn, Värmland. Atelieret ble for lite da hun begynte med akryl og større format. I tre år har hun nå jobbet på sitt egen atelier.

Ett år i Roma i ungdommen fikk henne interessert i kunst, av hvorfor bildet males, og hvordan det kan aktivere fantasi og følelser. Hun kaller seg «en av de amatører som har gått kurs etter kurs i tegning, kroki, olje-, akryl- og akvarellmaling»

Nå har hun valgt å male selv.

Pernille Dullerud Stig har utdanning fra Einar Granum Kunstfagskole med spesialisering i tegning. Hun benytter seg utelukkende av blyant, og har arbeidet parallelt med flere ulike serier.

Portrettene er improviserte. Noen ganger springer de ut ifra abstrakte mønstre, andre ganger utgjør det figurative hele motivet. Husene er naive, litt som fra eventyrene, men tilsynelatende tomme og stille. Seriene kan ses som motsetninger eller som to sider av samme fortelling. De bør ses i kontekst med hverandre, og utgjør sammen en helhet og et større meningsrom.

Det tekniske ved tegningen opptar Pernille Dullerud Stig. Arbeidet er tidkrevende, og hun jobber lag på lag for å oppnå det spesifikke uttrykket.

Odd Hoff-Petersen ble født i 1945, og er utdannet ved Westerdal. Medlem av Tegnerforbundet/NBK, har deltatt på kollektivutstillinger og har hatt separatutstillinger av bokillustrasjoner og malerier. Han har fått Tegnerforbundets reisestipend og har mottatt Tegnerforbundets pris Kråkeegget for årets merkantile tegning for illustrasjon til plakat for Den Norske Bokklubben. Han har jobbet som Art Director, grafisk designer og illustratør.

Kari Eldnes har fullført 4-årig kveldskurs ved Nydalen Kunstskole. Der har hun også deltatt i veiledningsgruppe og flere tilleggskurs. Hun har tatt en rekke kurs i grafikk og foto, og har hatt separatutstillinger og deltatt i flere kollektivutstillinger.

Innkjøpt av Akershus fylkeskommune og diverse privat i Norge og Spania.
Juryert medlem i NFUK (Norsk Forening for Uavhengige Kunstnere) og styremedlem i Torshov Kunst- og Kulturgruppe.

Hennes kunstneriske visjon er å fange og formidle sin egen versjon av følelser og stemninger. Det som påvirker henne og setter igang en kreativ prosess kan være musikk, et ord eller en tekst, en gjenstand, en overflate, opplevelser i naturen eller i møte med andre mennesker. Impulsene bearbeides ofte lenge og blir til minner før de omdannes til uttrykk i flater, former og farger.

Hun foretrekker å arbeide med acryl og khadipapir, gjerne i flere lag, men søker gjennom eksperimentering også å finne frem til andre medier som kan passe med hennes uttrykk.

Velkommen til vernissage lørdag 25. november kl. 15.00
Åpningstider ellers: Onsdag til søndag 13.00 til 17.00

“Lill Antonsen”

“Kari Eldnes”

“Odd Hoff-Petersen”

Legg til ekstern kalender…