§ 112: Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming, bokbad med Per Espen Stoknes

[Bilde]

Vi møter forfatteren av boka “Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming”, Per Espen Stoknes til en samtale om klimapsykologi i Hovedrommet på Kulturhuset.

I Det vi tenker på når vi prøver å ikke tenke på global oppvarming viser psykolog og økonom Per Espen Stoknes oss de fem grunnleggende psykologiske mekanismene som hindrer oss i å handle i klimasaken. Og ikke nok med det: Han gir oss nye strategier for hvordan vi kan snakke om global oppvarming på en måte som skaper positive løsninger og meningsfulle handlinger. Stoknes viser oss hvordan klimavennlige handlinger ikke er så vanskelige som vi tror.

Dette arrangementet er i forbindelse med en større produksjon på Kulturhuset fra 7.11 til 23.11, initiert av Klimasøksmål Arktis.

Hva er Klimasøksmål Arktis:
I mai 2016 delte regjeringen ut nye tillatelser til oljeleting i sårbare områder i Arktis. De åpnet for storstilt oljeutvinning til tross for at vitenskapen er klar på at vi allerede har funnet så mye olje, kull og gass at vi kan forårsake katastrofale klimaendringer. Derfor har Greenpeace og Natur og Ungdom saksøkt staten for brudd på Grunnlovens miljøparagraf, som skal sikre vår og framtidige generasjoners rett til et levelig klima. Norges første klimarettssak starter 14. november 2017 og vil vare i opptil to uker. I forbindelse med rettssaken vil det daglig arrangeres ulike arrangementer på Kulturhuset av en bred koalisjon som støtter Klimasøksmålet.

Du kan lese mer om Klimasøksmål Arktis her: www.bidra.klimasøksmål.no

Legg til ekstern kalender…