Popvenstre

[Bilde]

Lørdag 23. juni fyller vi Kubaparken med debatter, bokbad, konserter og andre kulturinnslag. Det blir også eget barneprogram. Her er noen foreløpige smakebiter fra programmet:


Valkyrien

Valkyrien er en folkrockgruppe bestående av Tuva Syvertsen, Erik Sollid, Magnus Larsen og Martin Langlie. Fra de slapp debutalbumet Valkyrien Allstars i 2007, et album som raskt solgte til gull, har de fortsatt med å utforske og utfordre bruken av tradisjonelle instrumenter og gammel norsk musikk i et moderne uttrykk. Gled deg til en forrykende konsert med et et solid og lekent liveband.

Silver Lining
Norsk americana gjør seg stadig mer gjeldende her hjemme og internasjonalt. Silver Lining har på kort tid etablert seg som et av de mest spennende i denne kategorien. 8. juni slipper den kritikerroste kvartetten sin svært etterlengtede debutplate Heart and Mind Alike på Vestkyst Records. Under Popvenstre får du muligheten til å høre dem live.

Føkkefjord
I februar presenterte det nye plateselskapet Rural Rebel Rock sju Føkkefjord-låter på svart vinyl. Føkkefjord er historien om 4400 Flekkefjord fortalt gjennom en mikrofon og en tilgriset akustisk gitar. Målet er lun panikk, småbyidyll og infantil glede. Middelet er snill støy: rock ’n’ roll avfyrt med lyddemper.

Folkehelsa
Folkehelsa blander elementer fra folkemusikk, viser, rock, pop og punk. Med den uvanlig forfriskende kombinasjonen av synth, bass, fele, trommer og vokal, lager bandet sjangeroverskridende musikk som er overraskende, fengende og meningsfull. I et samfunn der musikk ofte handler om å realisere seg selv og kverne rundt egne utfordringer og livserfaringer, ønsker Folkehelsa å vise solidaritet og samhold med de som kjenner på urettferdighet.


Etter klassekompromisset – venstresidas løsninger i krisenes tid

Hva skjer når arbeidsgiverne og kapitaleierne gir opp klassekompromisset? Hvorfor går de europeiske sosialdemokratiene i oppløsning? Hvorfor øker forskjellene når alle er enige om at de må reduseres? Og hvordan kan venstresida komme på offensiven igjen? Jon Trickett (UK) er parlamentsmedlem for Labour og en av Jeremy Corbyns politisk allierte. Nooshi Dadgostar (SE) er parlamentsmedlem for Vänsterpartiet. Ronan Burtenshaw (IE) er Europa-redaktør for tidsskriftet Jacobin. Sammen møtes de til en forrykende debatt om venstresidas løsninger i krisenes tid. Debatten ledes av Ellen Engelstad, redaktør i Manifest Tidsskrift.


Fortellinger fra Oslo øst

Hvor går grensa mellom å «lykkes» og «mislykkes»? Mellom å «klare seg» og «falle utenfor»? Hvordan ser forskjells-Norge ut i litteraturen? Ingvild Rishøi har gitt ut flere novellesamlinger, sist Vinternoveller i 2014. Zeshan Shakar brakdebuterte med Tante Ulrikkes vei og vant Tarjei Vesaas’ debutantpris i 2017. Rita Paramalingam debuterte med romanen La meg bli med deg i 2017 og var også nominert til Tarjei Vesaas’ debutantpris. Under Popvenstre møtes de tre til samtale om klasse, tilhørighet og utenforskap i litteraturen fra Oslo øst. Ordstyrer: Helene Heger Voldner, programansvarlig på Furuset bibliotek.


Progressiv praxis – Fire utøvere, fire bidrag

Fire ulike kulturprodusenter leverer hver sin diagnose av tida vi lever i: skuespiller Espen Klouman Høiner framfører egen monolog, multikunstner Jenny Hval bidrar med verket Not safe for capitalism, forfatter Amalie Kasin Lerstang leser fra sin diktsamling Vårs og Knut Nærum kåserer.


Mer enn bare moro – Tegnet virkelighet

Tegneserier er mer enn bare lettbeint underholdning. Daria Bogdanska (SE) sin knallsterke tegneserieroma Wage Slaves handler om livets store tema: punkrock, fremmedgjøring, lengsel etter kjærlighet og rettferdighet, og ikke minst fagbevegelsen. Jenny Jordahl er designer om dagen og serietegner om kvelden. Hun står bak tegneserien Livet blant dyrene og er ellers kjent for sitt feministiske samarbeid med forfatter Marta Breen. Sammen møtes de to til en samtale om tegneserier som medium.


Kunst, kultur og klasse
Hvilken rolle spiller kunst og kultur for fellesskapet, og hva slags kulturpolitikk trenger vi? Synne Øverland Knudsen, initiativtaker til Den alternative kulturmeldinga, Ruben Steinum, styreleder Unge kunstneres samfunn og forfatter av Å leve av kunsten, samt Kristian Kallevik, daglig leder i platebutikken Tiger møtes til debatt.


Åttetimersdagen 100 år: Med sekstimersdagen i kikkerten

Åtte timers arbeidsdag var et hovedmål for arbeiderbevegelsen i de fleste industriland fra 1880-åra. I Norge ble åttetimersdagen formelt innført i 1919, men arbeiderrådsbevegelsens parole om å «ta åttetimersdagen» ga resultater allerede året før. Hva kan vi lære av kampen for åttetimersdagen for hundre år siden? Kan vi ta ut mer av overskuddet i kortere arbeidstid? Hvordan kan vi realisere kravet om seks timers arbeidsdag? Ole Martin Rønning fra Arbeidernes arkiv og bibliotek, Manifest-forfatter Ingrid Wergeland og tidligere LO-leder Gerd-Liv Valla møtes til en samtale om arbeidstid før, nå og i framtida.


Klassekampen presenterer: Det nye arbeidslivet
Klassekampen inviterer til debatt om fremtiden for det norske arbeidslivet.

Vi spør: Hvorfor er det stadig færre som er medlem i en fagorganisasjon? Hvilke virkemidler har fagorganisasjoner i møte med et fleksibelt arbeidsliv? Kan og bør politikere regulere arbeidsmarkedet, eller er det grenser for politikken?

Første bolk: Trine Lise Sundnes, forbundsleder i Handel og Kontor, Kari Sollien, leder for Akademikerne og Jan Olav Andersen, forbundsleder i El og IT Forbundet.

Andre bolk: Heidi Nordby Lunde, arbeidslivspolitisk talsperson for Høyre, Bjørnar Moxnes, partileder i Rødt og Torstein Tvedt Solberg, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet.


Mer info på popvenstre.no. Billetter kjøper du her!

Legg til ekstern kalender…