Klubb Pix: Førpremiere HAPPY END

På årets siste Klubb Pix gir vi deg et av årets filmhøydepunkter når vi viser mesterregissøren Michael Hanekes Happy End: en iskald satire om den franske overklassen.

Østerrikske Haneke er en av filmindustriens mest kjente regissører, og har laget filmer som Bennys Video, Funny Games, Skjult og Pianolærerinnen. Han har vunnet en rekke priser, blant annet Gullpalmen i Cannes med filmene Det hvite båndet fra 2009 og Amour fra 2012. Sistnevnte vant også Oscar for beste fremmedspråklige film.

Denne gangen er Haneke tilbake med en iskald satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den! Happy End deltok i årets hovedkonkurranse i Cannes, men måtte se seg slått av The Square regissert av Ruben Östlund som har Haneke som ett av sine aller største forbilder.

Klubb Pix er filmvisninger i regi av filmfestivalen Oslo Pix. Festivalen skal gi Oslofolk – og andre folk som vil ta turen til byen – det beste innen europeisk og nordamerikansk film, og datoene for neste års festival er 4-10 juni.

OM FILMEN

Happy End er en spennende og skremmende historie om den dysfunksjonelle familien Laurent som desperat forsøker å opprettholde fasaden når verden rundt dem ramler sammen. Det er både morsomt og trist å være flue på veggen i familiens herskapelige hus i Calais, med den europeiske flyktningkrisen som tematisk bakteppe.

I filmen møter vi noen av Frankrikes aller fremste skuespillere – Isabelle Huppert, Jean-Louis Trintignant og Mathieu Kassovitz. Filmen er en kald og gripende satire om den franske overklassen og menneskene som tjener den. Filmen var i hovedkonkurransen i Cannes.

Legg til ekstern kalender…
#film, #kino