Anders Skare Malvik om Matias Faldbakken

[Bilde]

I snart tjue år har Matias Faldbakkens arbeid blitt lest som en vedvarende problematisering av opprørets (u)mulighet i den avanserte kapitalismen. Men kan det tenkes at et av Norges viktigste kunstnerskap også kan leses fra andre perspektiver?

I dette foredraget vil Anders Skare Malvik presentere Faldbakken som mediekunstner. Med eksempler både fra hans litterære og kunstneriske produksjon, vil han vise hvordan Faldbakkens mediebruk inviterer til kritisk refleksjon over hvordan vi lever i en digital mediekultur. Foredraget vil argumentere for at et medieperspektiv på Faldbakken gir en ny og aktuell inngang til kunstnerskapets politiske dimensjon.

Anders Skare Malvik er førsteamanuensis i nordisk litteratur ved NTNU. Han forsker blant annet på hvordan litteratur responderer på historiske medieskifter. Malvik har blant annet skrevet doktoravhandlingen Grensesnittets estetikk. Om mediekultur og subjektivitetsproduksjon i Matias Faldbakkens kunst og litteratur. Les mer om hans forskning her.

Legg til ekstern kalender…