Classic Album Sundays presenterer MAJA S. K. RATKJE – Crepuscular Hour (Rune Grammofon, 2016)

[Bilde]

Maja S. K. Ratkjes Crepuscular Hour er et nokså annerledes og ukonvensjonelt stykke musikk for tre kor, tre par støymusikere og kirkeorganist. Det ble skrevet for Ultimafestivalen for fremførelse i Uranienborg Kirke i 2010, men først utgitt i 2016 på Rune Grammofon, i flere formater.

[Bilde]

Med hjelp av Duet Audio og de tekniske arbeidshestene på Deichmanske Hovedbibliotek rigger vi til både videoprojektor og et audiofilt 5.1 surroundanlegg i det mest klangfylte og kirkeaktige rommet vårt flotte bibliotek på Garborgs plass har å by på, Foredragssalen i første etasje.

[Bilde]

Stykket er innspilt live i Huddersfield Town Hall der publikum og utøvere kunne bevege seg fritt. Resultatet er intenst og dramatisk, samtidig hypnotisk og meditativt. Vokalen blander seg med forvrengningene som skapes i lydbildet og orgelet løfter musikken til et nytt dramaturgisk nivå.

[Bilde]

Vi ser DVD’en som fulgte med utgivelsen. Den visuelle utformingen av konserten er et spill på fenomenene som oppstår når lyset blir filtrert gjennom hindringene og musikerne i rommet.

Alle tekster er fra Nag Hammadi-biblioteket, en samling av tretten gamle bøker med over 50 tekster som ble oppdaget i Egypt i 1945, og som har bidratt til å kaste nytt lys over tidlig kristen historie.

[Bilde]

Vår lytteklubbvert Kent Horne tar en prat med Ratkje om denne spennende utgivelsen før vi hører og ser gjennom verket fra begynnelse til slutt.

AUDIOMENY
DVD-SPILLER: Panasonic 4K
FORFORSTERKER: Trinnov Altitude
EFFEKTFORSTERKER: 5 x Auralic Merak mono blocks
HØYTTALERE (FRONT/FORAN/BAK): 5 x Piega Classic 80.2
SUB: REL 212
SIGNALKABLER: Midas Reference Flavia
HØYTTALERKABLER: Midas Reference Silje
STRØMKABLER: Oyaide Tunami
STRØMRENSER: Isol-8

[Bilde]

KJØREPLAN
18.00 dørene åpnes – vi spiller albumrelatert musikk
19.00 albumpresentasjon, Kent Horne med Maja S. K. Ratkje
19.45 albumlytt/video
20.45 albumprat inkludert publikum
21.00 avrunding

Legg til ekstern kalender…