Balducci / Kola / Holsen (NO) + Tortusa (NO)

[Bilde]

Vi går inn i årets kortaste månad med å sjekke ut ein relativt ny elektroakustisk trio som sist dei spelte i Oslo spelte for ein full boks i Kulturhuset! Klarar vi å fylle Kafé Hærverk óg? I tillegg kjem sjølvaste John Derek Bishop, aka Tortusa, heilt frå Stavanger for å spele ambient elektronisk musikk. Alt er med andre ord godt tilrettelagt for ein bra kveld i musikkens teikn på Hærverk.

Balducci/Kola/Holsen er ein ny trio som består av Stian Balducci (elektronikk), Hilde Marie Holsen (trompet, elektronikk) og Jens Persheim Kola (trommer). Musikken er basert på improvisasjon og opne former, med musikalske element som beats, klangteppe, støy og melodiske tema, inspirert av jazz, elektronika og kunstmusikk.

John Derek Bishop er komponist, produsent og utøver innen sjangeren elektronisk musikk. Han gav i 2016 ut album på Jazzland Recordings under alias Tortusa og har fått god presseomtale i Tyskland, Canada og Norge. Albumet ble nominert til Spellemann i kategori Elektronika i 2016. Bishop bruker ulike former for både hardware og software til komposisjon og livefremføring, eksempelvis gamle båndmaskiner, modulære synthesizere, samplere og en rekke andre verktøy. En hjørnestein i Bishops produksjon er selve klangen og strukturen i lydbildet.

Han har tidligere laget kollasjer av Bodhild Vossgård fra Stavanger Symfoniorkester, indierock-artisten Sebastian Waldejer, jazztrioen Moskus, The Paper Pilots, Violet Dream og flere andre. I flere år har Bishop komponert for, og opptrådt sammen med, moderne danse- og performance-forestillinger i Norge, England og Frankrike. Han har laget musikk for kortfilmene «Limerence», «Hyperspace» og «Across the dreams».
http://bishopnorway.weebly.com/
https://soundcloud.com/tortusa

Legg til ekstern kalender…