Escape the Universe av by Proxy

[Bilde]

Vi er alle del av universet. Vi fascineres av dets størrelse, skjønnhet og ubegripelige kompleksitet, selv om det er overveldende for den enkelte å ta innover seg.

Samtidig stiller hverdagslivet sine krav. Kunnskap som akkumuleres, relasjoner som må ivaretas, og dagligdagse gjøremål kan komme i veien for nye tanker og drømmer om andre måter å leve på.

by Proxy inviterer til en hyllest av universet. Escape the Universe er et kunstnerisk tankeeksperiment som fritt blander vitenskap, fantasi og fiksjon. Kunstnerne skaper et humørfylt og poetisk tilfluktsrom hvor de sammen med publikum løfter blikket mot utopiske visjoner for fremtiden. Forestillingen er en flukt og en feiring, samtidig som den er et oppriktig forsøk på å nærme seg universets tilsynelatende uendelige og uhåndgripelige vesen. I en performativ fest med kosmiske dimensjoner, avdekkes også noe om hvilke verdier som betyr mest, her og nå, i livet på jorden.

by Proxy er et ungt kollektiv bestående av skuespillere og scenografer med bakgrunn fra Akademiet for Scenekunst i Fredrikstad. Med Escape the Universe tar de fatt på sin andre sceniske produksjon. De har på kort tid markert seg i feltet, og er for tiden er de gjestekuratorer ved Teater Momentum i Danmark. Deres første forestilling, Stop Being Poor, vant juryprisen under Körber Studio Junge Regie i Hamburg i 2015, og har siden turnert i Tyskland og Norden.

www.by-proxy.org

AV OG MED: Anders Firing Aardal, Matias Askvik, Marthe Sofie Løkeland Eide, Davis Jensen, Ylva Owren, Heiki Riipinen KOSTYMEDESIGN: Henrik Wilhelm Johansen. KONSULENTER: Mårten Spångberg, Jonas Corell Petersen. PRODUSENT: Frode Antonsen CO-PRODUKSJON: Theater Oberhausen, BIT Teatergarasjen, Teaterøen, Åbne Scene Godsbanen, Grenland Friteater. STØTTET AV: Kulturrådet, Aarhus kommune, FFUK, Körber Studio.

Legg til ekstern kalender…