nyMusikk Salong: Møt komponisten Elliott Sharp

nyMusikk Salong

Elliott Sharp er en amerikansk multi-instrumentalist, komponist og utøver. Han kommer til nyMusikk for å snakke om sin komposisjonspraksis og fremføre egne stykker. Det blir også en kort samtale mellom Sharp og nyMusikks kunstneriske leder, Bjørnar Habbestad.

Dørene åpner 18:30. Programstart: 19:00


Elliott Sharp har vært en sentral figur i de avantgarde og eksperimentelle musikkscenene i New York City i over 30 år. Han har gitt ut over åttifem innspillinger, alt fra orkestermusikk til blues, jazz, noise, no-wave og techno musikk. Han leder prosjektene Carbon, Tectonics og Terraplane og har pionert veier til å bruke fraktal geometri, kaoteteori og genetiske metaforer i musikalske sammensetninger og interaksjoner.

Sharp er 2014-stipendiat ved Guggenheim og Parsonssenteret for transformativmedier. Han mottok Berlin-prisen i musikkomposisjon i 2015 fra det amerikanske akademiet i Berlin. Som komponist jobber han med et stort utvalg av fremtredende musikere fra Hillary Hahn til Ensemble Modern. Som utøver har han jobbet med alle fra John Zorn, til Debbie Harry (Blondie) og Christian Marclay.

nyMusikk Salong er en serie hvor samtidsmusikk og andre eksperimentelle kunstformer blir belyst og diskutert i samtaler, paneler og foredrag.

Gratis for medlemmer. Bli medlem av nyMusikk i dag

Facebook-event

Legg til ekstern kalender…