Kunstnersamtale / finissage

[Bilde]

Norske Grafikere inviterer til kunstnersamtale og finnissage i utstillingen Frekvens vol. 2 lørdag 27. januar kl 14. Louisa Layne og Krausekollektivet skal snakke om vinyl, platecover, musikk og kunst. Inspirert av platebutikker er denne utstillingen en installasjon der publikum inviteres til å bla gjennom kunsten på samme måte som i en platebutikk. De har invitert 85 kunstnere som viser over 1000 arbeider i grafikk, collage og tegning i et vinylcover-format.

Louisa Olufsen Layne (f. 1989) er førstelektor i allmenn litteraturvitenskap ved Universitet i Oslo. Hun disputerte nylig med en doktorgrad om dub-poeten Linton Kwesi Johnson i engelsk litteratur ved Universitet i Oxford. I tillegg til å ha vokst opp i et hjem fullt av plater, har hun brukt vinyl som arkiv i egen forskning og er DJ under navnet Sweet Talking sammen med Adrian Eidem.

Krausekollektivet består av Marius Charles Johnsen (f. 1990), Thomas Iversen (f. 1985), Eirik Mikkelborg (f. 1991) og Franco Cortez (f. 1984). De arbeider med fokus på trykkeprosessens verdier, og utfordrer måten grafiske trykk blir betraktet i samtiden. Kollektivet ble opprettet i desember 2014 og medlemmene er både studenter og tidligere studenter i materialbasert kunst med grafikk som hovedmedium ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Sweet Talking spiller plater etter samtalen.

Lett servering.
Velkommen!

Legg til ekstern kalender…