Blått Lerret februar: Heimebane, Norske byggeklosser, Hatets vugge

I februarutgaven av Blått Lerret møter vi skaperne av den Berlinale-aktuelle serien Heimebane som handler om den første kvinnelige treneren på elitenivå for herrer, komedien Norske byggeklosser med blant andre Atle Antonsen i elleve roller og dokumentarfilmen Hatets vugge om det greske høyreradikale partiet Gyllent Daggry.

Parkteatret åpner dørene kl. 19.30. Programstart kl. 20.00. DJ og bar hele kvelden. Inngang kr 100 i døra eller 85 (+avg.) ved forhåndskjøp. Programledere er Lars Ole Kristiansen og Karsten Meinich.

NORSKE BYGGEKLOSSER

Merete og Jens arver et hus etter alt for mange år i sokkelleiligheten i huset til Jens` mor. I det oppussingen er i gang, hoper problemene seg opp i møter med plan og bygg, polske arbeidere og ikke minst den alternative arkitekten. Etter hvert som prosjektetet skrider frem innser de at det ikke er huset man bor i, men hva man fyller det med som egentlig betyr noe. Norske byggeklosser er en komedie om oppussing og alle situasjonene som oppstår når evne ikke nødvendigvis matcher ambisjoner.

Premiere: 21. februar 2018
Sjanger: Komedie, av typen man faktisk ler høyt av.
Regissør: Arild Fröhlich.
Manus: Atle Antonsen og Arild Fröhlich
Skuespillere: Ine Jansen, Anders Baasmo Christiansen, Anne Marit Jacobsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen, Atle Antonsen og Atle Antonsen.
Produsenter: Kjetil Omberg og Jørgen Storm Rosenberg for 74 Entertainment AS.

HEIMEBANE

I den kommende norske dramaserien Heimebane møter vi Helena Mikkelsen (Ane Dahl Torp) som blir norgeshistoriens første kvinnelige fotballtrener på toppnivå. Rollen som eks-proffen som egentlig ble forespeilet denne trenerjobben spilles av John Carew.
Serien er som eneste norske tatt ut til å vises i kategorien for tv-serier i «Berlinale Special 2018».

Premiere: mars 2018.
Sjanger: Dramaserie i ti episoder á 45 minutter.
Serieskaper og hovedforfatter: Johan Fasting.
Regissører: Arild Andresen, Cecilie Mosli, Stian Kristiansen, Yngvild Sve Flikke og Eirik Svensson.
Skuespillere: Ane Dahl Torp, John Carew, Bjarte Hjelmeland m.fl.
Produsent: Vilje Kathrine Hagen og Yngve Sæther (Motlys), samt Vegard Stenberg Eriksen (NRK)

HATETS VUGGE

Denne dokumentaren følger det høyreekstreme partiet Gyllent Daggry i en turbulent periode i gresk politikk – fra 2012, da partiets representanter ble fengslet over anklager om å drive en kriminell organisasjon til da partiet ble landets tredje største i valget tre år senere. Men innfallsvinkelen i denne dokumentaren er like original som den ekstraordinære situasjonen den springer ut av. Dokumentaren følger nemlig tre kvinner som alle har et forhold til de fengslede mennene – henholdsvis mor, hustru og datter – og som på ulikt vis trer inn og driver partiet fremover i mennenes fravær. Hatets vugge ble høsten 2017 vist i hovedkonkurransen på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival – med politivakter til stede.

Premiere: 9. mars 2018
Sjanger: Dokumentar
Regissør: Håvard Bustnes
Manuskript: Håvard Bustnes og Lars K. Andersen.
Produsenter: Christian Falch og Håvard Bustnes (Up North Film)

Legg til ekstern kalender…