UTAKK - Releasekonsert (supp: Avind) // Dattera til Hagen

De Bergensbaserte indierockerne Utakk står endelig klare med nytt album, “Et lite horn i siden”, og feirer med releasekonsert på Dattera til Hagen, lørdag 24. februar!

Utakk er dynamisk gjeng med røtter spredt utover Vestlandet og har etterhvert solid fartstid som et velkjent band i Bergen. Musikken kan gjerne beskrives som indierock på norsk, med underfundige tekster fra Øystein Eide Sundlands finurlige tankeunivers.

Etter flere år med harde sammenstøt i øvingslokalet Rottekjelleren, intense innspillingsøkter hos Robert Jønnum i hans studio «Underschøn», tre kjærlighetsbrudd, og en barnefødsel, har Utakk karret seg frem til et nytt og friskt album. Der plate nummer 1, «En pause fra evigheten», har noe heller mørkt og pessimistisk hengene over seg, er «et lite horn i siden» atskillig mer tilgjengelig for allmennheten. Som låtskriver Sundland sier, har den behagelige, konforme livsstilen som småbarnsfar gitt mer distanse til verdensproblemene, noe som reflekteres i det nye albumet. Den har fengende melodier og den gjennomgående syrligheten og humoren i tekstene er mer utadrettet, i kontrast til den da nødvendige innesluttetheten som knuget tidligere komposisjoner. Ellers er «et lite horn i siden» en temmelig forseggjort plate når man ser på instrumenteringen.

Utakk har modnet i både smak og spillestil og produsent Jønnum har med sin velkjente forkjærlighet for alt som er analogt, varmt og lo-fi, loset det hele trygt i havn på elegant vis. Albumet slippes på Tik Records den 23. februar, 2018, og det er bare til å glede seg!

Support: Avind
Avind spelar rett fram, gitarbasert indierock, men prøver å utfordre sansane ein gong iblant. Låtane er sett saman av små historier frå kvardagen, og er eit ærleg forsøk på å berre synge litt om vanlege ting som dei fleste opplever. Avind spelar rett fram, gitarbasert indierock, men prøver å utfordre sansane ein gong iblant. Låtane er sett saman av små historier frå kvardagen, og er eit ærleg forsøk på å berre synge litt om vanlege ting som dei fleste opplever.

Låtskrivar og vokalist Tonje Tafjord har arbeidd lenge med materialet til si første plate saman med bandet, og produsent Sjur Lyseid. Plata «Evig blenda» kjem 25. mai 2018 på Snertingdal records.

ID: 20 år

Legg til ekstern kalender…